Ingrediente
- 250g spaghetti
- 150g pancetta
- 3 oua mari
- 50g parmezan ras
- sare si piper negru proaspat macinat
Instructiuni
- Fierbe pastele in apa cu sare, pana devin al dente.
- Tai pancetta cubulete si pune-o intr-o tigaie incinsa. Prajeste-o pana cand devine crocanta.
- Bate ouale intr-un bol si amesteca-le cu parmezanul ras. Adauga sare si piper dupa gust.
- Strecoara pastele si pune-le in tigaie, peste pancetta. Amesteca bine.
- Turneaza ouale batute peste pastele fierbinti si amesteca imediat. Continua sa amesteci pana ce ouale se prind de spaghetti si formeaza un sos cremos.
- Serveste imediat, presarand parmezan ras deasupra.
Recomandare Prezentare
Serveste pastele carbonara garnisite cu frunze de patrunjel proaspat si un strop de ulei de masline extravirgin.
Recomandare de vin de baut
O varianta excelenta de vin pentru a acompania aceasta reteta este un Chianti Classico, din regiunea Toscana, Italia.
Ustenstile necesare
Un vas pentru fiert paste, o tigaie, un bol pentru batut oua si un tel de bucatarie.