Celebra reteta italiana de paste carbonara

Ingrediente

  • 250g spaghetti
  • 150g pancetta
  • 3 oua mari
  • 50g parmezan ras
  • sare si piper negru proaspat macinat

Instructiuni

  1. Fierbe pastele in apa cu sare, pana devin al dente.
  2. Tai pancetta cubulete si pune-o intr-o tigaie incinsa. Prajeste-o pana cand devine crocanta.
  3. Bate ouale intr-un bol si amesteca-le cu parmezanul ras. Adauga sare si piper dupa gust.
  4. Strecoara pastele si pune-le in tigaie, peste pancetta. Amesteca bine.
  5. Turneaza ouale batute peste pastele fierbinti si amesteca imediat. Continua sa amesteci pana ce ouale se prind de spaghetti si formeaza un sos cremos.
  6. Serveste imediat, presarand parmezan ras deasupra.

Recomandare Prezentare

Serveste pastele carbonara garnisite cu frunze de patrunjel proaspat si un strop de ulei de masline extravirgin.

Recomandare de vin de baut

O varianta excelenta de vin pentru a acompania aceasta reteta este un Chianti Classico, din regiunea Toscana, Italia.

Ustenstile necesare

Un vas pentru fiert paste, o tigaie, un bol pentru batut oua si un tel de bucatarie.