Celebra reteta italiana de paste carbonara

Ingrediente:

  • 400 de grame de paste fettuccine
  • 200 de grame de pancetta sau slanina afumata taiata cubulete
  • 4 oua proaspete
  • 100 de grame de parmezan ras
  • Sare si piper negru proaspat macinat

Instructiuni:

  1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le bine si lasa-le deoparte.
  2. Intr-o tigaie mare, pune pancetta si prajeste-o pana cand devine crocanta.
  3. Intr-un bol, bate ouale si amesteca-le cu parmezanul ras. Adauga sare si piper dupa gust.
  4. Adauga pastele fierbinti in tigaia cu pancetta si amesteca-le bine pentru a se combina aromele.
  5. Toarna oul si amestecul de parmezan peste pastele calde si amesteca bine pana cand sosul se ingroasa si se acopera toate pastele.
  6. Serveste imediat si presara parmezan proaspat ras deasupra.

Recomandare Prezentare:

Pastele carbonara se pot servi ca atare sau cu o salata verde proaspata alaturi.

Recomandare de vin de baut:

Pentru a completa gustul intens al pastelor carbonara, poti alege un vin alb sec sau un vin rosu uscat.

Ustensile necesare:

Tigaie mare, bol pentru amestecat, lingura de lemn, pahar pentru oua batute.