Celebra reteta italiana de pizza Margherita

Ingrediente:

  • 400 g faina alba
  • 250 ml apa calduta
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 200 g sos de rosii
  • 200 g mozzarella
  • un praf de oregano

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, amestecati faina cu sarea.
  2. Dizolvati drojdia in apa calduta si adaugati-o peste faina.
  3. Frământați timp de 5-10 minute până când obțineți un aluat omogen.
  4. Lasati aluatul la dospit timp de 1 ora într-un loc cald.
  5. Preincalziti cuptorul la 250°C.
  6. Intindeti aluatul intr-o forma rotunda pana obtineti o baza subtire. Adaugati sosul si branza mozzarella peste aluat.
  7. Puneti pizza in cuptorul preincalzit si gatiti timp de 12-15 minute sau pana cand crusta este aurie si crocanta.
  8. Scoateti pizza din cuptor si presarati oregano pe deasupra.

Recomandare Prezentare:

Serviti pizza Margherita calda si crocanta, alaturi de o salata verde proaspata.

Recomandare de vin de baut:

Pentru a completa savoarea acestei retete italienești autentice, va recomandam sa serviti o cupa de vin rosu sec, precum Chianti Classico.

Ustensile necesare:

  • Cuptor
  • Tava pentru pizza
  • Ceapa
  • Blender