Ingrediente
- 500g faina de grau
- 325ml apa calda
- 25g drojdie proaspata
- 10g sare
- 40ml ulei de masline
- 200g sos de rosii
- 250g mozzarella
- 100g salam picant
- 100g ciuperci
- 50g masline negre
- 50g ardei gras
Instructiuni
- Intr-un bol mare, amesteca faina si sarea. Intr-un alt bol, dizolva drojdia in apa calda si lasa sa se activeze timp de 5 minute.
- Toarna amestecul de drojdie peste faina si incepe sa framanti pana obtii un aluat elastic. Adauga treptat uleiul de masline si continue sa framanti pentru inca 5 minute.
- Aseaza aluatul intr-un bol uns cu ulei de masline, acopera cu un prosop umed si lasa sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
- Dupa ce aluatul a crescut, scoate-l din bol si imparte-l in doua. Intinde fiecare jumatate intr-o forma rotunda de pizza.
- Fierbe sosul de rosii intr-o craticioara mica pana se ingroasa si condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Intinde sosul uniform pe fiecare baza de pizza.
- Adauga mozzarella rupta bucatele, salamul, ciupercile, maslinele si ardeiul gras taiate felii.
- Coace pizzele la temperatura maxima a cuptorului timp de 10-15 minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.
Recomandare Prezentare
Serveste pizza napoletana calda, proaspat scoasa din cuptor. Poate fi taiata in bucati mici si servita la petreceri sau ca si gustare intre mese.
Recomandare de vin
O pizza napoletana merge de minune cu un vin rosu sec, precum Chianti sau Barolo. Aceste vinuri italiene au un gust puternic si robust care se potriveste perfect cu aromele intense ale pizzei.
Ustensile necesare
Pentru a pregati pizza napoletana ai nevoie de o tavă rotundă pentru pizza, cuptor, un bol mare pentru framantat aluatul, o craticioara pentru sosul de rosii, un cutit pentru taiat legumele și un roller pentru intins aluatul.