Celebra reteta japoneza: Sushi

Celebra reteta japoneza: Sushi

Cu siguranta ai auzit de Sushi, delicatesa japoneza recunoscuta in intreaga lume. Aceasta reteta traditionala este originara din Japonia si a devenit extrem de populara in ultimele decenii. Sushi este un platou colorat si savuros ce combina peste proaspat cu orez aromatizat cu otet de orez.

Ingrediente:

  • Peste proaspat (somon, ton, creveti)
  • Orez
  • Alge nori
  • Wasabi
  • Sos de soia

Instructiuni:

  1. Gatesti orezul in apa cu sare pana cand este fiert.
  2. Aromatizezi orezul cu otet de orez si zahar.
  3. Tai algele nori in bucati mici.
  4. Tai peste proaspat in felii subtiri.
  5. Pui o bucata de nori pe o bucata de folie de plastic, peste care adaugi o lingura de orez si o felie de peste.
  6. Rulezi sushi-ul si il tai in bucati mici.

Recomandare Prezentare:

Sushi-ul este servit de obicei pe un platou dreptunghiular. Poti decora platoul cu frunze de wasabi si felii de lamaie sau castravete pentru un aspect mai atragator.

Recomandare de vin de baut:

In Japonia, se serveste in general bere sau sake alaturi de sushi. O bere rece sau un sake cald completeaza perfect gustul rafinat al sushi-ului.

Ustensile necesare:

  • Macheta speciala de facut sushi (makisu)
  • Martisor de orez
  • Tava de copt
  • Canci de bucatarie (folosite pentru a felia sushi-ul)