Celebra supa miso din Japonia

Ingrediente:

  • 500 ml de apa
  • 50 g alge uscate
  • 100 g paste din orez
  • 1 lingurita de miso de soia
  • 150 g de tofu taiat cubulete mici
  • 2 fire de ceapa verde tocate marunt

Instructiuni:

  1. Incalziti apa intr-un vas si adaugati algele uscate. Lasati-le sa se hidrateze timp de 5 minute.
  2. Adaugati paste din orez in vas si gatiti timp de 10 minute pana devin moi.
  3. Dizolvati miso de soia intr-un pic de apa si adaugati-l in vas.
  4. Lasati supa sa fiarba inca 5 minute, apoi adaugati tofu.
  5. Gatiti supa inca 2 minute si terminati cu ceapa verde tocată deasupra.

Recomandare Prezentare:

Serviti supa miso calda, garnisita cu ceapa verde si alge uscate pe deasupra.

Recomandare de vin:

Poate fi acompaniata de un sake tradțional japonez.

Ustensile necesare:

  • Vas
  • Cuptor
  • Tocator
  • Ceasca pentru servire