Ceviche de Pescado – O Delicatesa Peruviana

Ingrediente:

  • 500 g file de peste proaspat (cod, ton sau somon)
  • 2 cepe rosii, taiate julien
  • 4 lamai
  • 2 ardei iuti
  • 1/2 legatura de coriandru proaspat, tocat marunt
  • 1 morcov, taiat julien
  • 1 avocado, taiat cubulete
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Taiati pestele in cuburi mici si puneti-l intr-un bol. Stoarceti lamaia peste pestele taiat si lasati-l sa stea aproximativ 10-15 minute pentru a marineze.
  2. Adaugati ceapa rosie taiata julien, ardeiul iute tocat, coriandrul tocat si morcovul taiat julien. Amestecati bine ingredientele.
  3. Adaugati sare si piper dupa gust. Lasati salata de peste sa se odihneasca in frigider timp de cel putin 1 ora pentru ca aromele sa se amestece si pentru ca pestele sa fie bine patruns.
  4. Pentru prezentare, serviti ceviche-ul pe platouri individuale, decorat cu cubulete de avocado si cateva frunze de coriandru proaspat.
  5. Recomandare Prezentare:

    Ceviche-ul poate fi servit ca aperitiv sau ca fel principal. Se poate garnisi cu chipsuri de tortilla sau se poate servi pe un pat de salata verde proaspata.

    Recomandare de Vin:

    Pentru a completa perfect gustul proaspat si picant al ceviche-ului, recomand un vin alb sec, precum un Sauvignon Blanc sau un Pinot Grigio.

    Ustensile Necesare:

    Ca sa preparati acest delicios ceviche aveti nevoie de o cutit ascuțit, o tava pentru servire și un bol mare pentru amestecarea ingredientelor.