Ingrediente:
- 500 g file de peste proaspat (cod, ton sau somon)
- 2 cepe rosii, taiate julien
- 4 lamai
- 2 ardei iuti
- 1/2 legatura de coriandru proaspat, tocat marunt
- 1 morcov, taiat julien
- 1 avocado, taiat cubulete
- Sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Taiati pestele in cuburi mici si puneti-l intr-un bol. Stoarceti lamaia peste pestele taiat si lasati-l sa stea aproximativ 10-15 minute pentru a marineze.
- Adaugati ceapa rosie taiata julien, ardeiul iute tocat, coriandrul tocat si morcovul taiat julien. Amestecati bine ingredientele.
- Adaugati sare si piper dupa gust. Lasati salata de peste sa se odihneasca in frigider timp de cel putin 1 ora pentru ca aromele sa se amestece si pentru ca pestele sa fie bine patruns.
- Pentru prezentare, serviti ceviche-ul pe platouri individuale, decorat cu cubulete de avocado si cateva frunze de coriandru proaspat.
Recomandare Prezentare:
Ceviche-ul poate fi servit ca aperitiv sau ca fel principal. Se poate garnisi cu chipsuri de tortilla sau se poate servi pe un pat de salata verde proaspata.
Recomandare de Vin:
Pentru a completa perfect gustul proaspat si picant al ceviche-ului, recomand un vin alb sec, precum un Sauvignon Blanc sau un Pinot Grigio.
Ustensile Necesare:
Ca sa preparati acest delicios ceviche aveti nevoie de o cutit ascuțit, o tava pentru servire și un bol mare pentru amestecarea ingredientelor.