Ceviche – Deliciul Peruviene

Ingrediente:

  • 500g file de peste proaspat (cod sau somon sunt recomandate)
  • 3 lamai, stoarse
  • 1 ceapa rosie, taiata marunt
  • 2 ardei iuti verzi, taiati feliute subtiri
  • 1/2 cana de coriandru proaspat, tocat
  • Sare si piper, dupa gust

Instructiuni:

  1. Taie pestele in cuburi mici si pune-l intr-un bol mare.
  2. Adauga sucul de lamaie peste pestele taiat si lasa-l la marinat pentru 30 de minute in frigider.
  3. Incorporeaza ceapa rosie, ardeii iuti, coriandrul, sare si piper in bolul cu pestele marinat.
  4. Amesteca usor ingredientele pana cand sunt bine combinate.

Recomandare Prezentare:

Serveste ceviche-ul in cupe mici sau farfurii decorative, garnisit cu frunze de coriandru proaspete si felii subtiri de ardei iute verde.

Recomandare de vin:

Recomandam sa insotesti acest deliciu de un vin alb sec, cum ar fi Sauvignon Blanc sau Chardonnay.

Ustensile necesare:

  • Cutit cu lama ascutita
  • Bol mare pentru marinate
  • Furculite mici pentru servire