Ingrediente:
- 500g file de peste proaspat (cod sau somon sunt recomandate)
- 3 lamai, stoarse
- 1 ceapa rosie, taiata marunt
- 2 ardei iuti verzi, taiati feliute subtiri
- 1/2 cana de coriandru proaspat, tocat
- Sare si piper, dupa gust
Instructiuni:
- Taie pestele in cuburi mici si pune-l intr-un bol mare.
- Adauga sucul de lamaie peste pestele taiat si lasa-l la marinat pentru 30 de minute in frigider.
- Incorporeaza ceapa rosie, ardeii iuti, coriandrul, sare si piper in bolul cu pestele marinat.
- Amesteca usor ingredientele pana cand sunt bine combinate.
Recomandare Prezentare:
Serveste ceviche-ul in cupe mici sau farfurii decorative, garnisit cu frunze de coriandru proaspete si felii subtiri de ardei iute verde.
Recomandare de vin:
Recomandam sa insotesti acest deliciu de un vin alb sec, cum ar fi Sauvignon Blanc sau Chardonnay.
Ustensile necesare:
- Cutit cu lama ascutita
- Bol mare pentru marinate
- Furculite mici pentru servire