Ceviche – un deliciu peruvian

Ingrediente

  • 500 g de peste proaspăt (cod, ton sau somon)
  • 2 cepe roșii
  • 2 ardei iuți
  • 2 căței de usturoi
  • 4 lime
  • 1 tulpină de coriandru
  • 1 avocado
  • Sare și piper

Instrucțiuni

1. Taiați pestele în cuburi mici și așezați-l într-un bol mare.

2. Tocați ceapa și ardeii iuți fin și adăugați-le peste pește.

3. Stoarceți sucul de la lămâie și turnați-l peste ingredientele din bol.

4. Tăiați coriandrul mărunt și adăugați-l în bol.

5. Tocați avocado și adăugați-l peste salată.

6. Condimentați cu sare și piper după gust și amestecați ușor toate ingredientele.

Recomandare Prezentare

Serviți ceviche-ul rece, pe o farfurie frumos decorată cu frunze de coriandru și felii subțiri de lămâie. Puteți adăuga și câteva frunze de salată verde pentru un plus de prospețime.

Recomandare de vin

Pentru a completa gustul intens și răcoritor al ceviche-ului, vă recomandăm un vin alb sec, cu aciditate ridicată și arome florale. Un Sauvignon Blanc sau un Riesling ar fi perfecte alegeri.

Ustensile necesare

Pentru prepararea ceviche-ului veți avea nevoie de o briciolă, un bol mare, un cuțit ascuțit și un storcător de citrice, în cazul în care preferați să nu stoarceți sucul manual.