Cheesecake cu fructe de padure

Ingrediente

  • 200 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt topit
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 250 ml smantana lichida
  • 1 lingura amidon
  • Sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
  • Fructe de padure pentru decorare

Instructiuni

Pentru crusta, maruntiti biscuitii digestivi intr-un robot de bucatarie sau puneti-i intr-un sac si sfaramati-i cu un sucitor. Amestecati biscuitii sfaramati cu untul topit si tapetati cu aceasta compozitie fundul unei tavi cu pereti detasabili. Apasati bine pentru a forma o crusta uniforma.

Pentru umplutura, amestecati branza de vaci cu zaharul pana obtineti o compozitie omogena. Adaugati ouale, sucul si coaja rasa de la lamaie, smantana lichida si amidonul. Mixati bine pentru a se incorparate toate ingredientele.

Turnati compozitia peste crusta din tava si nivelati-o cu o spatula. Coaceti cheesecake-ul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 45-50 de minute, pana cand prinde o crusta aurie pe margini si se incheaga in centrul.

Recomandare Prezentare

Serviti cheesecake-ul cu fructe de padure proaspete deasupra pentru un aspect si un gust racoritor. Puteti sa adaugati si cateva frunze de menta pentru decor. Incercati sa-l serviti rece din frigider pentru o experienta mai profunda de gust si textura.

Recomandare de vin de baut

Cheesecake-ul cu fructe de padure se potriveste perfect cu un vin alb dulce sau un vin roze, care sa echilibreze dulceata desertului. Daca preferati sa beti ceva fara alcool, un cocktail fructat sau un ceai rece ar fi o alegere excelenta.

Ustensile necesare

  • Tava detasabila cu pereti
  • Robot de bucatarie sau sac si sucitor
  • Spatula pentru nivelat