Chiftelutele suedeze – reteta traditionala si delicioasa

Ingrediente:

  • 500g carne tocata porc
  • 500g carne tocata vita
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 oua
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri faina
  • 200ml smantana lichida
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Intr-un castron mare, amestecati carnea tocata de porc si vita cu ceapa tocata si ouale.
  2. Adaugati pesmetul si faina in compozitie si amestecati bine pana se omogenizeaza.
  3. Daca compozitia este prea umeda, puteti adauga putina faina.
  4. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
  5. Formati chiftelute mici din compozitie si asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Coaceti chiftelutele in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute sau pana devin aurii si sunt gatite in interior.

Prezentare:

Serviti chiftelutele suedeze alaturi de cartofi piure, sos de smantana si lingonberry (afine rosii). Puteti presara putin patrunjel verde tocat deasupra pentru un aspect mai atragator.

Recomandare de vin:

Pentru a accentua savoarea chiftelutelor suedeze, va recomandam sa le serviti alaturi de un vin alb sec sau un vin rosu usor, precum un Pinot Noir.

Ustensile necesare:

  • Tigaie pentru prajit
  • Castron mare pentru amestecat
  • Tava pentru copt
  • Hartie de copt