Ingrediente:
- 500g carne tocata porc
- 500g carne tocata vita
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 oua
- 4 linguri pesmet
- 4 linguri faina
- 200ml smantana lichida
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Intr-un castron mare, amestecati carnea tocata de porc si vita cu ceapa tocata si ouale.
- Adaugati pesmetul si faina in compozitie si amestecati bine pana se omogenizeaza.
- Daca compozitia este prea umeda, puteti adauga putina faina.
- Condimentati cu sare si piper dupa gust.
- Formati chiftelute mici din compozitie si asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- Coaceti chiftelutele in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute sau pana devin aurii si sunt gatite in interior.
Prezentare:
Serviti chiftelutele suedeze alaturi de cartofi piure, sos de smantana si lingonberry (afine rosii). Puteti presara putin patrunjel verde tocat deasupra pentru un aspect mai atragator.
Recomandare de vin:
Pentru a accentua savoarea chiftelutelor suedeze, va recomandam sa le serviti alaturi de un vin alb sec sau un vin rosu usor, precum un Pinot Noir.
Ustensile necesare:
- Tigaie pentru prajit
- Castron mare pentru amestecat
- Tava pentru copt
- Hartie de copt