Churrasco – Reteta de mancare traditionala din Brazilia

Ingrediente:

  • carne de vita (preferabil gatita la gratar)
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • usturoi zdrobit

Instructiuni:

  1. Pregateste carnea de vita prin curatarea si taierea in bucati potrivite pentru gratar.
  2. Condimenteaza carnea cu sare de mare, piper proaspat macinat si usturoi zdrobit pentru a-i adauga savoare.
  3. Incalzeste gratarul la temperatura potrivita si apoi pune carnea pe gratar.
  4. Gateste carnea pe fiecare parte timp de aproximativ 5-7 minute, pana cand este frumos patrunsa si primeste o crusta crocanta.
  5. Scoate carnea de pe gratar si las-o sa se odihneasca putin inainte de a o taia si servi.

Recomandare Prezentare:

Churrasco-ul poate fi prezentat frumos pe o farfurie cu garnitura de legume sau cartofi copti. Este bine sa fie servit cald.

Recomandare Vin:

Pentru a acompania acest delicios churrasco din Brazilia, recomandam un vin rosu sec, precum Malbec sau Cabernet Sauvignon.

Ustensile Necesare:

  • Gratar
  • Platou pentru prezentare