Ciorba de burta – reteta delicioasa din Romania

Ingrediente:

  • 1 kg de burta de vaca
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 legatura de leustean
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 1 ou
  • 2 linguri de otet
  • sare si piper

Instructiuni:

1. Se spala bine burta si se taie in fideluta. Se pune la fiert intr-o oala cu apa si se adauga ceapa, morcovii, patrunjelul si telina, toate taiate marunt.

2. Se fierbe timp de aproximativ 3 ore, pana cand burta devine frageda. Se scoate burta din supa si se lasa sa se raceasca.

3. Intre timp, se toaca marunt leusteanul si se prajeste in ulei pana devine crocant. Se pune deoparte pentru ornat.

4. Se prepara un roux: se topeste uleiul intr-o tigaie si se adauga faina. Se amesteca constant timp de cateva minute, pana cand faina devine aurie.

5. Se adauga roux-ul in supa, se amesteca bine si se da in clocot. Se lasa sa fiarba timp de aproximativ 15 minute, pana cand supa se ingroasa.

Prezentare:

Se serveste ciorba fierbinte, cu o lingura de smantana si un marar proaspat tocat deasupra. Poate fi acompaniata de mamaliga, paine de casa sau muraturi.

Recomandare de vin:

Pentru a completa aroma ciorbei, recomandam sa o savurati alaturi de un vin rosu sec, precum Feteasca Neagra sau Cabernet Sauvignon.

Ustensile necesare:

  • Un cutit
  • O oala mare
  • O tigaie
  • O lingura de lemn
  • O lingura de servire