Curry

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, taiata marunt
  • 3-4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2-3 cm ginger proaspat, ras
  • 2-3 ardei roșii sau verzi, taiati cubulete
  • 1-2 linguri curry paste (verde, roșu sau amestec, dupa preferinta)
  • 1 cana piure de roșii sau pasta de tomate
  • 1 cana apa
  • 1 cana nuca de cocos, smantana sau lapte
  •  500g carne tocata sau legume (pui, vita, porc, broccoli, cartofi, etc.)
  • sare si piper, dupa gust
  • 1/2 lingurita pulbere de chili (opțional)
  • 1/2 lingurita garam masala (opțional)
  • 1/2 lingurita coriandru sau chimion proaspat, tocat (opțional)

Instructiuni:

  1. Incingeti uleiul de masline intr-un vas mare la foc mediu si adaugati ceapa, usturoiul, ginger-ul si ardeiul. Gatiti pana sunt moi, cam 5 minute.
  2. Adaugati curry paste si gatiti pana se caramelizeaza, cam 2 minute.
  3. Adaugati piureul sau pasta de tomate, apa, nuca de cocos sau laptele si amestecati bine.
  4. Adaugati carnea sau legumele si gatiti pana sunt fierte, cam 10-15 minute.
  5. Adaugati sare, piper, pulbere de chili (daca folositi), garam masala (daca folositi) si coriandru sau chimion (daca folositi) si gatiti inca 2-3 minute.
  6. Serviti curry-ul cald, alaturi de orez basmati sau naan.

Enjoy!