Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare, taiata marunt
- 3-4 catei de usturoi, zdrobiti
- 2-3 cm ginger proaspat, ras
- 2-3 ardei roșii sau verzi, taiati cubulete
- 1-2 linguri curry paste (verde, roșu sau amestec, dupa preferinta)
- 1 cana piure de roșii sau pasta de tomate
- 1 cana apa
- 1 cana nuca de cocos, smantana sau lapte
- 500g carne tocata sau legume (pui, vita, porc, broccoli, cartofi, etc.)
- sare si piper, dupa gust
- 1/2 lingurita pulbere de chili (opțional)
- 1/2 lingurita garam masala (opțional)
- 1/2 lingurita coriandru sau chimion proaspat, tocat (opțional)
Instructiuni:
- Incingeti uleiul de masline intr-un vas mare la foc mediu si adaugati ceapa, usturoiul, ginger-ul si ardeiul. Gatiti pana sunt moi, cam 5 minute.
- Adaugati curry paste si gatiti pana se caramelizeaza, cam 2 minute.
- Adaugati piureul sau pasta de tomate, apa, nuca de cocos sau laptele si amestecati bine.
- Adaugati carnea sau legumele si gatiti pana sunt fierte, cam 10-15 minute.
- Adaugati sare, piper, pulbere de chili (daca folositi), garam masala (daca folositi) si coriandru sau chimion (daca folositi) si gatiti inca 2-3 minute.
- Serviti curry-ul cald, alaturi de orez basmati sau naan.
Enjoy!