Delicioasa reteta de lasagna italiana

Ingrediente:

  • 500 grame de carne tocata (porc sau vita)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 300 grame de sos de rosii
  • 200 grame de paste lasagna
  • 200 grame de branza ricotta
  • 150 grame de mozzarella
  • 50 grame de parmezan ras
  • 1 ou
  • 1 legatura mica de patrunjel sau busuioc
  • sare si piper, dupa gust

Instructiuni:

1. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei de masline.

3. Carnea tocata se adauga peste ceapa si usturoiul calite si se prajeste pana devine rumena.

4. Sosul de rosii se adauga peste carne si se lasa sa fiarba pana scade lichidul.

5. Intr-un bol, se amesteca branza ricotta cu oul si patrunjelul sau busuiocul tocat marunt.

6. Se unge o tava cu putin ulei si se aseaza foi de lasagna unse cu sos de carne.

7. Se adauga umplutura de branza si se continua cu un alt strat de foi de lasagna si sos de carne, alternand straturile pana se termina ingredientele.

8. Deasupra se presara mozzarella si parmezan ras.

9. Lasagna se coace in cuptorul incins timp de 30-40 de minute, pana devine aurie si crocanta la suprafata.

Recomandare Prezentare:

Lasagna este mai delicioasa servita imediat dupa ce a fost scoasa din cuptor. Se poate garnisi cu frunze proaspete de patrunjel sau busuioc.

Recomandare Vin:

O lasagna deosebit de savuroasa poate fi acompaniata de un vin rosu sec, precum Chianti sau Barolo.

Ustensile necesare:

Tava pentru lasagna, tigaie, cutit, bol, spatula