Delicioasa reteta de sushi japonez

Ingrediente

  • 300g orez pentru sushi
  • 450ml apa
  • 50ml otet de orez
  • 30g zahar
  • 10g sare
  • 4 foi alge nori
  • 200g pestisori crud (de exemplu, ton, somon, etc.)

Instructiuni

1. Spalati orezul foarte bine pana cand apa devine transparenta.

2. Puneti orezul intr-un vas cu apa rece timp de 30 de minute si apoi il scurgeti bine.

3. Intr-o oala, adaugati apa si orezul si puneti-o la fiert. Dupa ce a inceput sa fiarba, acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.

4. Dupa ce a trecut timpul, opriti focul si lasati suziul sa stea acoperit timp de 10 minute.

5. In timp ce orezul se raceste, preparati sosul de otet de orez amestecand otetul, zaharul si sarea intr-un bol pana cand zaharul si sarea s-au dizolvat complet.

Recomandare Prezentare

Serviti sushi-ul pe o farfurie decorata frumos cu flori comestibile si decoratiuni colorate. Adaugati sos de soia in recipiente separate pentru a fi utilizat ca sos de inmuiere.

Recomandare de vin

Aceasta reteta se potriveste de minune cu un vin alb sec sau un sake (vin japonez traditional).

Ustensile necesare

  • Makisu (mat de bambus pentru aranjarea suziului)
  • Taietor pentru sushi
  • Recipiente pentru sos de soia
  • Farfurii frumoase pentru prezentare