Fried rice

Ingrediente:

  • 2 cani orez alb fiert, racit
  • 2 linguri ulei de susan
  • 2 oua, bine batute
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita ginger proaspat, ras
  • 500g carne tocata (pui, vita, creveti sau tofu)
  • 2-3 ardei grasi roșii sau verzi, taiati in fâșii
  • 2 linguri pasta de tamarin (sau 1 lingura de sos de soia)
  • 2 linguri sirop de orez
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura sos de chili (opțional)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 ceasca coriandru sau chimion proaspat, tocat

Instructiuni:

  1. Incingeti uleiul de susan intr-un wok sau o tigaie mare la foc mediu-inalt. Adaugati ouale si gatiti, amestecand constant, pana sunt gata fierte, cam 1-2 minute.
  2. Adaugati usturoiul, ginger-ul si carnea si gatiti pana carnea este gata, cam 3-5 minute.
  3. Adaugati ardeii si amestecati bine.
  4. Adaugati orezul fiert si amestecati bine.
  5. In acelasi wok sau tigaie, amestecati pasta de tamarin, sirop de orez, suc de lamaie, sos de chili (daca folositi) si sare si amestecati bine.
  6. Turnati amestecul de sos peste orez si amestecati bine.
  7. Adaugati coriandru sau chimion si amestecati bine.
  8. Serviti cald, presarat cu coriandru sau chimion proaspat.

Enjoy!