Lasagna Bolognese

Ingrediente:

  • 200g foi de lasagna
  • 500g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 400g sos de rosii
  • 200g mozzarella
  • 50g parmezan
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat
  • ulei de masline

Instructiuni:

  1. Se taie ceapa si usturoiul marunt si se calesc in ulei de masline.
  2. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana devine aurie.
  3. Se adauga sosul de rosii si se lasa sa fiarba timp de 15 minute.
  4. Se adauga sare, piper si busuioc dupa gust.
  5. Foi de lasagna se fierb separat in apa cu sare.
  6. Se aseaza un strat de paste intr-o tava, se adauga un strat de sos bolognese si se presara mozzarella si parmezan ras deasupra. Se repeta pana se termina ingredientele.
  7. Tava se acopera cu foaie de aluminiu și se baga la cuptor pentru 25 de minute.
  8. Se scoate folia de aluminiu și se lasa la cuptor pentru inca 10 minute, pana se rumeneste deasupra.

Recomandare Prezentare:

Se serveste calda, cu o salata verde proaspata.

Recomandare Vin:

Pentru un vin rosu care sa se potriveasca perfect cu aceasta delicioasa lasagna bolognese, recomandam un Chianti Classico sau un Sangiovese.

Ustensile necesare:

  • Tava pentru lasagna
  • Cratita pentru fierberea pastelor
  • Cutit
  • Tocator
  • Polonic
  • Forma de razuit parmezanul