Ingrediente:
- 200g foi de lasagna
- 500g carne tocata
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 400g sos de rosii
- 200g mozzarella
- 50g parmezan
- sare
- piper
- busuioc proaspat
- ulei de masline
Instructiuni:
- Se taie ceapa si usturoiul marunt si se calesc in ulei de masline.
- Se adauga carnea tocata si se prajeste pana devine aurie.
- Se adauga sosul de rosii si se lasa sa fiarba timp de 15 minute.
- Se adauga sare, piper si busuioc dupa gust.
- Foi de lasagna se fierb separat in apa cu sare.
- Se aseaza un strat de paste intr-o tava, se adauga un strat de sos bolognese si se presara mozzarella si parmezan ras deasupra. Se repeta pana se termina ingredientele.
- Tava se acopera cu foaie de aluminiu și se baga la cuptor pentru 25 de minute.
- Se scoate folia de aluminiu și se lasa la cuptor pentru inca 10 minute, pana se rumeneste deasupra.
Recomandare Prezentare:
Se serveste calda, cu o salata verde proaspata.
Recomandare Vin:
Pentru un vin rosu care sa se potriveasca perfect cu aceasta delicioasa lasagna bolognese, recomandam un Chianti Classico sau un Sangiovese.
Ustensile necesare:
- Tava pentru lasagna
- Cratita pentru fierberea pastelor
- Cutit
- Tocator
- Polonic
- Forma de razuit parmezanul