Ingrediente
- 500g de paste pentru lasagna
- 800g de sos de rosii
- 400g de carne tocata de vita
- 200g de carnaciori italienesti
- 200g de mozarella
- 200g de parmezan ras
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura de busuioc proaspat
- Sare si piper
Instructiuni
- Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si lasa-le sa se raceasca.
- Intr-o tigaie mare, incinge putin ulei de masline si caleste ceapa si usturoiul tocate marunt pana devin aurii.
- Adauga carnea tocata si carnaciorii, si gateste-le pana se rumenesc. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- Adauga sosul de rosii si busuiocul tocat si lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute.
- Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Intr-o tava adanca, pune un strat de paste, apoi un strat de sos de carne si un strat de branza. Repeta aceste straturi de doua ori.
- Acopera tava cu folie de aluminiu si coace lasagna in cuptor timp de 30 de minute.
- Scoate folia de aluminiu si mai lasa lasagna in cuptor pentru inca 10-15 minute pentru a se rumeni la suprafata.
Recomandare Prezentare
Serveste lasagna calda, garnisita cu frunze proaspete de busuioc si parmezan ras.
Recomandare de Vin
O pereche perfecta pentru lasagna clasica italiana este un vin rosu sec, precum Chianti sau Sangiovese.
Ustensile necesare
- Tigaie mare
- Tava adanca
- Folie de aluminiu
- Cuptor