Lasagna – Reteta clasica italiana

Ingrediente

  • 500g de paste pentru lasagna
  • 800g de sos de rosii
  • 400g de carne tocata de vita
  • 200g de carnaciori italienesti
  • 200g de mozarella
  • 200g de parmezan ras
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de busuioc proaspat
  • Sare si piper

Instructiuni

  1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si lasa-le sa se raceasca.
  2. Intr-o tigaie mare, incinge putin ulei de masline si caleste ceapa si usturoiul tocate marunt pana devin aurii.
  3. Adauga carnea tocata si carnaciorii, si gateste-le pana se rumenesc. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  4. Adauga sosul de rosii si busuiocul tocat si lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute.
  5. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
  6. Intr-o tava adanca, pune un strat de paste, apoi un strat de sos de carne si un strat de branza. Repeta aceste straturi de doua ori.
  7. Acopera tava cu folie de aluminiu si coace lasagna in cuptor timp de 30 de minute.
  8. Scoate folia de aluminiu si mai lasa lasagna in cuptor pentru inca 10-15 minute pentru a se rumeni la suprafata.

Recomandare Prezentare

Serveste lasagna calda, garnisita cu frunze proaspete de busuioc si parmezan ras.

Recomandare de Vin

O pereche perfecta pentru lasagna clasica italiana este un vin rosu sec, precum Chianti sau Sangiovese.

Ustensile necesare

  • Tigaie mare
  • Tava adanca
  • Folie de aluminiu
  • Cuptor