Musaca greceasca

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocata de vita
  • 4 vinete mari
  • 6 cartofi mari
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 400 g rosii in bulion
  • 200 ml vin rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura oregano
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Curatati cartofii si taiati-i in felii subtiri. Puneti-i intr-un vas cu apa rece timp de 10 minute. Dregeti partile care ar putea fi negre sau zdrente. Apoi, scurgeti apa si puneti cartofii pe o tava.
  2. Puneti inca un strat de cartofi deasupra si mai lasati-i in cuptor timp de 10 minute suplimetare.
  3. Intre timp, caliti ceapa tocata marunt in uleiul de masline pentru 2-3 minute. Adaugati usturoiul si carnea tocata si prajiti pe foc mediu pana cand carnea este bine prajita.
  4. Adaugati vinul rosu si lasati-l sa fiarba timp de 5 minute, apoi adaugati rosiile in bulion, sare, piper si oregano. Lasati amestecul sa fiarba timp de 20-30 de minute, amestecand din cand in cand.
  5. Luati tava cu cartofi din cuptor si turnati jumatate din amestecul de carne peste ei. Apoi asezati un strat de vinete feliate si turnati restul amestecului de carne peste ele.
  6. Copriti tava cu folie de aluminiu si lasati-o in cuptor timp de aproximativ 45 de minute, scoateti folia si mai lasati-o inca 15 minute la foc mediu.
  7. Serviti musaca de preferat la temperatura camerei, impreuna cu o salata proaspata si un pahar de vin rosu sec.

Recomandare Prezentare:

Musaca greceasca este o mancare copioasa si gustoasa. Poate fi servita ca fel principal intr-un pranz sau cina speciala. Decorati-o cu frunze de patrunjel proaspete pentru un aspect mai apetisant.

Recomandare Vin:

Pentru a completa gustul intens al musacalei grecesti, recomandam un vin rosu sec cu arome puternice, precum Cabernet Sauvignon sau Syrah.

Ustensile necesare:

  • Tava de copt
  • Cuptor
  • Vas pentru calit ceapa
  • Cutit pentru taiat legumele
  • Folie de aluminiu