Ingrediente:
- 1 kg carne tocata de vita
- 4 vinete mari
- 6 cartofi mari
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 400 g rosii in bulion
- 200 ml vin rosu
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura oregano
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Curatati cartofii si taiati-i in felii subtiri. Puneti-i intr-un vas cu apa rece timp de 10 minute. Dregeti partile care ar putea fi negre sau zdrente. Apoi, scurgeti apa si puneti cartofii pe o tava.
- Puneti inca un strat de cartofi deasupra si mai lasati-i in cuptor timp de 10 minute suplimetare.
- Intre timp, caliti ceapa tocata marunt in uleiul de masline pentru 2-3 minute. Adaugati usturoiul si carnea tocata si prajiti pe foc mediu pana cand carnea este bine prajita.
- Adaugati vinul rosu si lasati-l sa fiarba timp de 5 minute, apoi adaugati rosiile in bulion, sare, piper si oregano. Lasati amestecul sa fiarba timp de 20-30 de minute, amestecand din cand in cand.
- Luati tava cu cartofi din cuptor si turnati jumatate din amestecul de carne peste ei. Apoi asezati un strat de vinete feliate si turnati restul amestecului de carne peste ele.
- Copriti tava cu folie de aluminiu si lasati-o in cuptor timp de aproximativ 45 de minute, scoateti folia si mai lasati-o inca 15 minute la foc mediu.
- Serviti musaca de preferat la temperatura camerei, impreuna cu o salata proaspata si un pahar de vin rosu sec.
Recomandare Prezentare:
Musaca greceasca este o mancare copioasa si gustoasa. Poate fi servita ca fel principal intr-un pranz sau cina speciala. Decorati-o cu frunze de patrunjel proaspete pentru un aspect mai apetisant.
Recomandare Vin:
Pentru a completa gustul intens al musacalei grecesti, recomandam un vin rosu sec cu arome puternice, precum Cabernet Sauvignon sau Syrah.
Ustensile necesare:
- Tava de copt
- Cuptor
- Vas pentru calit ceapa
- Cutit pentru taiat legumele
- Folie de aluminiu