Pad Thai

Ingrediente:

  • 250g paste de orez sau noodles
  • 2 linguri ulei de susan
  • 2 oua, bine batute
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita ginger proaspat, ras
  • 500g carne tocata (pui, vita, creveti sau tofu)
  • 2-3 ardei grasi roșii sau verzi, taiati in fâșii
  • 2 linguri pasta de tamarin (sau 1 lingura de sos de soia)
  • 2 linguri sirop de orez
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura sos de chili (opțional)
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri nuci de arahide, crude sau prajite, pisate
  • 1/4 ceasca coriandru sau chimion proaspat, tocat

Instructiuni:

  1. Fierbeti noodles sau pasta de orez pana sunt fierte, apoi clatiti cu apa rece si scurgeti bine.
  2. Incingeti uleiul de susan intr-un wok sau o tigaie mare la foc mediu-inalt. Adaugati ouale si gatiti, amestecand constant, pana sunt gata fierte, cam 1-2 minute.
  3. Adaugati usturoiul, ginger-ul si carnea si gatiti pana carnea este gata, cam 3-5 minute.
  4. Adaugati ardeii, noodles sau pasta si amestecati bine.
  5. In acelasi wok sau tigaie, amestecati pasta de tamarin, sirop de orez, suc de lamaie, sos de chili (daca folositi) si sare si amestecati bine.
  6. Turnati amestecul de sos peste noodles sau pasta si amestecati bine.
  7. Adaugati nuci de arahide si coriandru sau chimion si amestecati bine.
  8. Serviti cald, presarat cu nuci de arahide si coriandru sau chimion proaspat.

Enjoy!