Ingrediente:
- 250g paste de orez sau noodles
- 2 linguri ulei de susan
- 2 oua, bine batute
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingurita ginger proaspat, ras
- 500g carne tocata (pui, vita, creveti sau tofu)
- 2-3 ardei grasi roșii sau verzi, taiati in fâșii
- 2 linguri pasta de tamarin (sau 1 lingura de sos de soia)
- 2 linguri sirop de orez
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura sos de chili (opțional)
- 1/2 lingurita sare
- 2-3 linguri nuci de arahide, crude sau prajite, pisate
- 1/4 ceasca coriandru sau chimion proaspat, tocat
Instructiuni:
- Fierbeti noodles sau pasta de orez pana sunt fierte, apoi clatiti cu apa rece si scurgeti bine.
- Incingeti uleiul de susan intr-un wok sau o tigaie mare la foc mediu-inalt. Adaugati ouale si gatiti, amestecand constant, pana sunt gata fierte, cam 1-2 minute.
- Adaugati usturoiul, ginger-ul si carnea si gatiti pana carnea este gata, cam 3-5 minute.
- Adaugati ardeii, noodles sau pasta si amestecati bine.
- In acelasi wok sau tigaie, amestecati pasta de tamarin, sirop de orez, suc de lamaie, sos de chili (daca folositi) si sare si amestecati bine.
- Turnati amestecul de sos peste noodles sau pasta si amestecati bine.
- Adaugati nuci de arahide si coriandru sau chimion si amestecati bine.
- Serviti cald, presarat cu nuci de arahide si coriandru sau chimion proaspat.
Enjoy!