Paella

Ingrediente

– 300g orez

– 400g fructe de mare (creveti, scoici, calamari)

– 200g carne de pui

– 1 ceapa

– 3 catei de usturoi

Instructiuni

1. Intr-o tigaie adanca se caleste ceapa si usturoiul, apoi se adauga carnea de pui taiata cubulete si fructele de mare.

2. Se lasa sa se prajeasca putin si apoi se adauga orezul si apa. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand.

3. Cand orezul este aproape gata, se poate adauga putin sos de rosii sau asezonare dupa gust.

Prezentare

Paella se poate servi cu felii de lamaie si frunze proaspete de patrunjel pentru o nota de prospetime si culoare.

Vin recomandat

Un vin alb sec sau un vin rosu uscat merg de minune alaturi de o portie de paella.

Ustensile necesare

– O tigaie adanca

– Un cutit bine ascutit