Ingrediente:
- 400g de orez
- 500g de fructe de mare (creveti, scoici, calamari etc.)
- 1 pui taiat in bucati mici
- 200g de chorizo
- 2 cepe
- 2 ardei grasi
- 4 catei de usturoi
- 1 conserva de rosii
- 1 lingurita de ardei iute
- 1 lingurita de boia dulce
- Sare si piper
- Ulei de masline
- Frunze de patrunjel pentru decor
Instructiuni:
- Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca si prajeste puiul si chorizo pana devin aurii. Scoate-le pe o farfurie si pune-le deoparte.
- In aceeasi tigaie, adauga ceapa, ardeii si usturoiul si calteste-le pana devin moi. Adauga orezul si amesteca-l bine pentru a fi acoperit de ulei.
- Adauga ardeiul iute si boiaua dulce si amesteca bine. Toarna rosiile din conserva si aproximativ 700ml de apa calda si lasa totul sa fiarba timp de 10 minute sau pana cand orezul devine moale.
- Adauga fructele de mare, puiul si chorizo-ul prajit. Amesteca bine si continua sa fierbi timp de inca 5 minute sau pana cand fructele de mare sunt gatite.
- Serveste paella calda, presarata cu frunze de patrunjel proaspat.
Recomandare Prezentare:
Paella este cel mai bine servita intr-un vas paellera traditional, plat si larg. Asez-o pe o masa festiva, alaturi de o sticla de vin rosu spaniol si farfurii colorate.
Recomandare de vin de baut:
Pentru a completa gustul bogat al paella, recomandam un vin rosu usor si astringent, cum ar fi Rioja sau Tempranillo.
Ustensile necesare:
– Tigaie adanca
– Cutit de bucatarie
– Farfurie