Paella este unul dintre cele mai populare feluri de mancare din lume si reprezinta bucuria veritabila a Spaniei. De-a lungul secolelor, reteta paellei s-a dezvoltat in diferite regiuni ale Spaniei, dar esenta continua sa fie aceeasi – un fel de mancare bogat si aromatic, cu ingrediente proaspete si delicioase.
Ingrediente:
- 350g de orez bomba (sau orez cu bob rotund)
- 400g de carne de pui taiata in bucati mici
- 300g de fructe de mare (creveti, calamari, midii)
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, pisati
- 2 ardei grasi rosii, taiati fideluta
- 1 rosie mare, curatata de seminte si taiata cubulete
- 50g de mazare congelata
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 litru de supa de pui
- Sare si piper
Instructiuni:
- Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul de masline.
- Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc pana devin moi si aurii.
- Se adauga carnea de pui si se prajeste pana se rumeneste usor pe toate partile.
- Se adauga ardeiul gras si rosiile si se amesteca bine.
- Se adauga orezul si se amesteca bine pentru a se combina cu celelalte ingrediente.
- Se toarna supa de pui si se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 de minute, pana cand orezul este gatit si lichidul s-a absorbit.
- Se adauga fructele de mare si mazarea si se mai lasa sa fiarba inca 5 minute, sau pana cand fructele de mare sunt gatite.
- Se potriveste gustul cu sare si piper.
Recomandare Prezentare:
Paella se poate servi direct din tigaie, pentru a pastra autenticitatea si aspectul traditional. Se poate presara cu patrunjel tocat si se poate decora cu jumatati de lamai pentru un aspect proaspat si colorat.
Recomandare de Vin:
Pentru a completa gustul rafinat al paellei, este recomandat un vin rosu sec, cum ar fi Rioja sau Tempranillo, care au o aroma puternica si echilibreaza perfect savoarea intensa a mancarii.
Ustensile necesare:
- O tigaie mare si adanca pentru gatit paella
- O lingura de lemn pentru amestecat
- Oala pentru supa
- Blat de masa sau servetele pentru prezentare