Paella de la celebrul chef spaniol

Paella este unul dintre cele mai populare feluri de mancare din lume si reprezinta bucuria veritabila a Spaniei. De-a lungul secolelor, reteta paellei s-a dezvoltat in diferite regiuni ale Spaniei, dar esenta continua sa fie aceeasi – un fel de mancare bogat si aromatic, cu ingrediente proaspete si delicioase.

Ingrediente:

  • 350g de orez bomba (sau orez cu bob rotund)
  • 400g de carne de pui taiata in bucati mici
  • 300g de fructe de mare (creveti, calamari, midii)
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 2 ardei grasi rosii, taiati fideluta
  • 1 rosie mare, curatata de seminte si taiata cubulete
  • 50g de mazare congelata
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 litru de supa de pui
  • Sare si piper

Instructiuni:

  1. Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul de masline.
  2. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc pana devin moi si aurii.
  3. Se adauga carnea de pui si se prajeste pana se rumeneste usor pe toate partile.
  4. Se adauga ardeiul gras si rosiile si se amesteca bine.
  5. Se adauga orezul si se amesteca bine pentru a se combina cu celelalte ingrediente.
  6. Se toarna supa de pui si se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 de minute, pana cand orezul este gatit si lichidul s-a absorbit.
  7. Se adauga fructele de mare si mazarea si se mai lasa sa fiarba inca 5 minute, sau pana cand fructele de mare sunt gatite.
  8. Se potriveste gustul cu sare si piper.

Recomandare Prezentare:

Paella se poate servi direct din tigaie, pentru a pastra autenticitatea si aspectul traditional. Se poate presara cu patrunjel tocat si se poate decora cu jumatati de lamai pentru un aspect proaspat si colorat.

Recomandare de Vin:

Pentru a completa gustul rafinat al paellei, este recomandat un vin rosu sec, cum ar fi Rioja sau Tempranillo, care au o aroma puternica si echilibreaza perfect savoarea intensa a mancarii.

Ustensile necesare:

  • O tigaie mare si adanca pentru gatit paella
  • O lingura de lemn pentru amestecat
  • Oala pentru supa
  • Blat de masa sau servetele pentru prezentare