Paella – delicatesa spaniola

Ingrediente:

– 300g de orez cu bob rotund
– 600ml supa de peste
– 1 ceapa mare
– 2 catei de usturoi
– 1 ardei gras rosu
– 150g mazare
– 200g creveti
– 200g midii
– 100g pulpă de porc
– 100g piept de pui
– 1 lingurita de sofran
– 1 lingurita boia de ardei dulce
– sare si piper

Instructiuni:

1. Se rumenesc carnea, crevetii si midii in ulei de masline.
2. Se caleste ceapa, usturoiul, ardeiul si mazarea.
3. Se adauga orezul si se amesteca bine.
4. Se toarna supa de peste si se lasa la fiert pana cand orezul este gata.
5. Se adauga sofranul, boiaua de ardei, sarea si piperul.

Recomandare Prezentare:

Se serveste paella calda, presarata cu frunze proaspete de patrunjel.

Recomandare de vin:

O paella traditionala se potriveste excelent cu un vin rosu uscat, precum un Tempranillo din regiunea Rioja din Spania.

Ustensile necesare:

Tigaie paella, cutit, tocator, lingura de lemn