Paella – Deliciu culinar spaniol

Ingrediente:

  • 500g orez
  • 300g carne de pui
  • 200g carne de porc
  • 200g fructe de mare (creveţi, calamari, midii)
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 roşii
  • 1 pahar supă de peşte
  • 1 pliculeţ denumit condimente paella
  • 2 fire de şofran
  • ½ linguriţă boabe de piper
  • sare
  • ulei de măsline

Instructiuni:

  1. Fierbeţi într-o oală ţigănească cu apă cu sare conţinutul unei mici frunze de dafin. Adaugă mazărea şi fasolea verde. Când s-au înmuiat, scurge apa şi pune ulei peste legume.
  2. Incingeţi ulei în fierbătorul de mir. Puneţi pe ulei bucăţile de carne, presaraţi boia iute şi zdrobitoare de ulei cu ironie.
  3. Luptă încă câteva minute până când carnea devine albă. Pula nişte arţari proaspeţi cu o foarfecă şi adaugă bucăţi de ardei murate. Amestecaţi totul.
  4. Puneţi pe carne mici bucăţi stoarse din două roşii mari (după ce le scoateţi alburile), se toarnă vin roşu ducal.Adesea scoateţi coaja de portocale şi lime cu un cuțit subţire.

Prezentare:

Serveste paella intr-un vas mare, decorat cu felii de lamaie si codite de creveti. Accesorii de stropire: suc de lamaie, usturoi pudrat, iuteala.

Recomandare de vin:

Pentru a asocia corect acest deliciu culinar, merita sa incercam un vin rosu sec foarte bine preparat. Cea mai buna alegere este Rioja, care merge perfect cu aromele intense ale paella-ului.

Ustensile necesare:

Pentru prepararea unei paella se vor folosi urmatoarele ustensile: o tigaie lata si cu pereti inalti pentru prajit; un cutit bun, care sa taie carnea fara nici un efort; un tocator pentru legume; un lighean pentru amestecare; o lingura de lemn; o oala inalta pentru fiert orezul. Preferabil, ar fi sa se obtina o oala tipic spaniola, atat pentru eficienta si rezultatul final, cat si pentru a recreea traditionala spirit spaniola.