Paella – Deliciul Spaniei

Pas cu pas catre deliciu…

Ingrediente:

  • 300 g orez
  • 500 g carne de pui
  • 400 g creveti
  • 200 g calamar
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 g mazare
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare si piper

Instructiuni:

1. Incepem prin curatarea si taierea carnii de pui in bucati potrivite.

2. Curatam crevetii si calamarul si ii taiem in felii.

3. Dupa aceea, tocam ceapa si usturoiul si taiem ardeiul gras in cubulete.

4. Punem orezul intr-un castron cu apa rece si il lasam sa se hidrateze pentru 10 minute.

5. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul gras.

6. Adaugam carnea de pui si o rumenim usor.

7. Apoi adaugam crevetii, calamarul, mazarea si orezul si amestecam bine.

8. Toarn in tigaie 600 ml de apa si lasam sa fiarba la foc mic pana cand lichidul s-a evaporat complet.

9. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

10. Paella este gata! O prezentam frumos pe masa si o servim alaturi de un vin rosu sec.