Ingrediente
- 400g orez cu bobul rotund
- 200g mix de fructe de mare (creveti, midii, scoici, calamari)
- 2 piepti de pui taiati in bucati
- 150g carnati chorizo
- 1 ardei gras rosu taiat julien
- 1 ceapa tocata marunt
- 3 catei de usturoi tocati
- 1 legatura de patrunjel tocat
- 1 lingurita de boia dulce
- Sare si piper dupa gust
- Ulei de masline
- 1 litru de supa de pui
Instructiuni
- Se incinge uleiul intr-o tigaie paella sau intr-o tigaie adanca. Se adauga puiul si se rumeneste pana se prajeste frumos pe ambele parti. Se scoate puiul pe o farfurie.
- In acelasi ulei se adauga ceapa, usturoiul, ardeiul gras si carnatiul chorizo si se soteaza pana devin moi si aurii.
- Se adauga mixul de fructe de mare si se gatesc pana se gatesc fructele de mare.
- Se adauga boiaua dulce si orezul si se amesteca bine pentru a se combina toate aromele.
- Se toarna supa de pui si se lasa sa fiarba la foc mediu timp de 10-15 minute sau pana cand orezul este fiert si lichidul este absorbit complet.
- Se adauga puiul prajit inapoi si se mai lasa sa fiarba inca 5 minute.
Recomandare Prezentare
Serviti paella calda garnisita cu felii subtiri de lamaie si patrunjel proaspat tocat deasupra.
Recomandare de vin
Paella se potriveste de minune cu un vin rosu sec, cum ar fi Rioja sau Garnacha.
Ustensile necesare
- O tigaie paella sau o tigaie adanca
- Un cutit afilat
- O farfurie pentru a servi
- O cana de masurat