Paella – Deliciul Spaniei

Ingrediente

Aceasta reteta de paella necesita urmatoarele ingrediente:

  • 300 g orez special pentru paella
  • 500 g mix de fructe de mare (creveti, calamari, scoici)
  • 4 bucati de piept de pui
  • 150 g mazare congelata
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • Masline negre (optional)
  • Sare si piper
  • Ulei de masline

Instructiuni

Pentru inceput, incalziti uleiul de masline intr-o tigaie adanca. Adaugati pieptul de pui taiat cubulete si il rumeniti pe ambele parti. Scoateti-l din tigaie si lasati-l deoparte.

In aceeasi tigaie, adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt si sotati-le pana devin aurii. Apoi, adaugati ardeiul gras taiat cubulete, rosiile taiate felii si boiaua de ardei dulce. Amestecati bine si lasati-le sa se caleasca timp de cateva minute.

Adaugati orezul si amestecati-l bine cu legumele. Apoi, puneti la fiert apa (raportul dintre apa si orez este de aproximativ 2:1). Cand apa incepe sa fiarba, adaugati fructele de mare si pieptul de pui rumenit. Condimentati cu sare si piper dupa gust.

Acoperiti tigaia cu un capac si lasati paella sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 20-25 de minute, pana cand orezul este gatit si lichidul s-a absorbit complet. In ultimele 5 minute de fierbere, adaugati mazarea congelata si maslinele negre (daca doriti).

Recomandare Prezentare

Puteti presara paella cu frunze de patrunjel proaspat tocate sau cu feliute subtiri de lamaie pentru a-i da un aspect proaspat si savuros.

Recomandare de Vin

Paella se potriveste de minune cu un vin alb sec, cum ar fi Rueda verdejo sau Albariño din Galicia, Spania.

Ustensile Necesare

Pentru a pregati paella aveti nevoie de o tigaie adanca de paella, dar daca nu aveti una, puteti folosi o tigaie mare si adanca.