Ingrediente:
- 400 g orez bomba
- 200 g pui
- 200 g iepure
- 250 g creveti
- 150 g midii
- 100 g fasole verde
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper
- 1 lingurita boia dulce
- saretafin
Instructiuni:
- Taiati carnea de pui si iepure in bucati mici si le sotam in uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adaugati ceapa tocata marunt, ardeiul gras taiat cubulete si usturoiul zdrobit. Condimentati cu sare, piper, boia dulce si saretafin.
- Dupa ce carnea s-a rumenit, adaugati orezul bomba si amestecati bine. Apoi adaugati apa astfel incat sa acopere orezul.
- In momentul in care orezul este aproape gata, adaugati crevetii curatati, midii si fasolea verde fiarta prealabil.
- Lasati paella sa se mai gateasca pentru inca 5 minute, pana cand toate ingredientele sunt patrunse bine si orezul este moale.
Recomandare Prezentare:
Serviti paella cu felii de lamaie proaspat stoarse si decorati cu frunze de patrunjel.
Recomandare Vin:
Paella se serveste de obicei cu vin alb sec sau rosé.
Ustensile necesare:
- tigaie mare
- cutit
- linguri
- vesela pentru servire