Paella – Deliciul Spaniei

Ingrediente:

  • 400 g orez bomba
  • 200 g pui
  • 200 g iepure
  • 250 g creveti
  • 150 g midii
  • 100 g fasole verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • saretafin

Instructiuni:

  1. Taiati carnea de pui si iepure in bucati mici si le sotam in uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adaugati ceapa tocata marunt, ardeiul gras taiat cubulete si usturoiul zdrobit. Condimentati cu sare, piper, boia dulce si saretafin.
  2. Dupa ce carnea s-a rumenit, adaugati orezul bomba si amestecati bine. Apoi adaugati apa astfel incat sa acopere orezul.
  3. In momentul in care orezul este aproape gata, adaugati crevetii curatati, midii si fasolea verde fiarta prealabil.
  4. Lasati paella sa se mai gateasca pentru inca 5 minute, pana cand toate ingredientele sunt patrunse bine si orezul este moale.

Recomandare Prezentare:

Serviti paella cu felii de lamaie proaspat stoarse si decorati cu frunze de patrunjel.

Recomandare Vin:

Paella se serveste de obicei cu vin alb sec sau rosé.

Ustensile necesare:

  • tigaie mare
  • cutit
  • linguri
  • vesela pentru servire