Paella – deliciul spaniol

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 400 g fructe de mare (creveti, calamari, scoici)
  • 200 g piept de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • o lingurita de boia dulce
  • un praf de sofran
  • 1 lamaie
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Se taie pieptul de pui in cubulete si se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei.
  2. Se adauga ardeiul gras taiat marunt, ceapa tocata si usturoiul zdrobit.
  3. Se asezoneaza cu sare, piper, boia dulce si sofran.
  4. Se adauga orezul si se lasa sa se prajeasca putin in sosul format.
  5. Se adauga apa sau supa de pui cat sa acopere orezul.
  6. Se adauga fructele de mare si se lasa la foc mic timp de 15-20 de minute pana cand orezul este fiert.
  7. Se serveste cu felii de lamaie pentru un gust proaspat si acrisor.

Recomandare Prezentare

Paella se serveste de obicei direct din tigaie, pentru a pastra caldura si a-i conferi un aspect rustic.

Recomandare de Vin

Pentru a acompania paella, recomand un vin alb sec, precum un Verdejo sau un Albariño, care sa se potriveasca cu aromele intense ale mâncarii.

Ustensile Necesare

  • Tigaie paella
  • Cutit de bucatarie
  • Chopping board
  • Lingura de lemn