Ingrediente
Pentru 4 persoane:
- 300g de orez bomba
- 300g de carne de pui dezosata si taiata in bucati mici
- 200g de scoici
- 200g de creveti
- 200g de calamar
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, pisati
- 1 ardei gras rosu, taiat cubulete
- 200g de mazare congelata
- 1 conserva de rosii
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- Sare si piper dupa gust
- Patrunjel proaspat tocat pentru garnisit
Instructiuni
- Incalziti ulei de masline intr-o tigaie adanca si prajiti carnea de pui pana devine aurie. Scoateti carnea din tigaie si pastrati-o deoparte.
- Adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul gras in tigaie si caliti-le timp de 5 minute, pana cand devin moi.
- Adaugati orezul si amestecati-l cu legumele timp de cateva minute.
- Stingeti focul si adaugati carnea de pui prajita, scoicile, crevetii, calamarul si mazarea congelata.
- Turnati conserva de rosii in tigaie si adaugati boia de ardei dulce. Amestecati totul bine si adaugati sare si piper dupa gust.
- Acoperiti tigaia si fierbeti paella timp de 15-20 de minute sau pana cand orezul este gatit si lichidul s-a absorbit.
- Garnisiti cu patrunjel proaspat tocat si serviti imediat.
Recomandare Prezentare
Paella se prezinta cel mai bine intr-un vas mare si plat, cu orezul si ingredientele frumos asezate pe deasupra. Puneti lamai taiate in sferturi langa vas pentru a oferi un strop de aciditate.
Recomandare de Vin
O paella clasica are o aroma bogata, deci se potriveste foarte bine cu un vin rosu robust, precum Rioja din Spania sau Chianti din Italia.
Ustensile Necesare
Pentru a gati o paella aveti nevoie de o tigaie larga si plata, denumita traditional paellera. Aceasta tigaie are un diametru mai mare decat inaltimea si permite o distributie uniforma a caldurii, asigurand gatirea optima a orezului.