Paella – Deliciul Spaniol

Ingrediente

Pentru 4 persoane:

  • 300g de orez bomba
  • 300g de carne de pui dezosata si taiata in bucati mici
  • 200g de scoici
  • 200g de creveti
  • 200g de calamar
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 1 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • 200g de mazare congelata
  • 1 conserva de rosii
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat tocat pentru garnisit

Instructiuni

  1. Incalziti ulei de masline intr-o tigaie adanca si prajiti carnea de pui pana devine aurie. Scoateti carnea din tigaie si pastrati-o deoparte.
  2. Adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul gras in tigaie si caliti-le timp de 5 minute, pana cand devin moi.
  3. Adaugati orezul si amestecati-l cu legumele timp de cateva minute.
  4. Stingeti focul si adaugati carnea de pui prajita, scoicile, crevetii, calamarul si mazarea congelata.
  5. Turnati conserva de rosii in tigaie si adaugati boia de ardei dulce. Amestecati totul bine si adaugati sare si piper dupa gust.
  6. Acoperiti tigaia si fierbeti paella timp de 15-20 de minute sau pana cand orezul este gatit si lichidul s-a absorbit.
  7. Garnisiti cu patrunjel proaspat tocat si serviti imediat.

Recomandare Prezentare

Paella se prezinta cel mai bine intr-un vas mare si plat, cu orezul si ingredientele frumos asezate pe deasupra. Puneti lamai taiate in sferturi langa vas pentru a oferi un strop de aciditate.

Recomandare de Vin

O paella clasica are o aroma bogata, deci se potriveste foarte bine cu un vin rosu robust, precum Rioja din Spania sau Chianti din Italia.

Ustensile Necesare

Pentru a gati o paella aveti nevoie de o tigaie larga si plata, denumita traditional paellera. Aceasta tigaie are un diametru mai mare decat inaltimea si permite o distributie uniforma a caldurii, asigurand gatirea optima a orezului.