Ingrediente
- 400 g orez bomba
- 400 g fructe de mare (creveti, midii, scoici)
- 200 g piept de pui
- 100 g chorizo
- 1 ardei rosu
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1 cutie de rosii in bulion
- 1/2 lingurita sofran
- 1 litru de supa de pui
- sare si piper dupa gust
Instructiuni
- Taiati pieptul de pui si chorizo in bucatele mici.
- Puneti ulei intr-o tigaie mare si adaugati puiul si chorizo. Gatiti-i pana se rumenesc.
- Apoi adaugati ceapa si ardeiul si gatiti pana se inmoaie.
- Adaugati orezul si amestecati bine. Adaugati bulionul de rosii, sofranul si supa de pui. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
- Cand apa incepe sa fiarba, adaugati fructele de mare si lasati-le sa fiarba aproximativ 5 minute.
- Apoi acoperiti tigaia cu un capac si lasati paella sa se prepare la foc mic aproximativ 20-25 de minute, pana cand orezul este gatit.
- Lasati paella sa se odihneasca timp de aproximativ 5 minute inainte de servire.
Recomandare Prezentare
Serviti paella cu lamaie felii si busuioc proaspat. Adaugati putina patrunjel proaspat pentru decor.
Recomandare de vin
Paella se potriveste de minune cu un vin alb sec. Recomandam un Verdejo spaniol sau un Chardonnay din California.
Ustensile necesare
Trebuie sa aveti la dispozitie o tigaie mare, cutit de bucatarie, tocator, lingura de lemn si oala pentru supa.