Ingrediente:
- 350g de orez
- 500g de carne de pui
- 200g de langustine
- 200g de midii
- 200g de creveti
- 150g de porumb
- 100g de mazare
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de sofran
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- sare si piper, dupa gust
Instructiuni:
- Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie adanca si caleste ceapa si usturoiul timp de 3 minute.
- Adauga carnea de pui taiata bucati si rumeneste-o pe toate partile. Condimenteaza cu sare si piper.
- Adauga orezul si amesteca-l bine cu carnea si legumele, pentru a se imbiba cu aromele.
- Adauga apa calda suficienta pentru a acoperi ingredientele, sofranul si boiaua de ardei dulce. Fierbe la foc mediu timp de aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand.
- Aranjeaza langustinele, midii, crevetii, porumbul si mazarea pe deasupra orezului si mai adauga putina apa, in cazul in care lichidul a scazut prea mult.
- Acopera tigaia cu un capac si lasa paella sa fiarba aproximativ 10 minute, sau pana cand langustinele devin roz si midii sunt deschise. Gusta si ajusteaza de sare si piper, dupa preferinta.
Recomandare Prezentare:
Serveste paella calda direct din tigaie, pentru o prezentare autentica spaniola. Poti orna cu felii de lamaie sau masline Kalamata pentu un aspect mai atragator.
Recomandare de vin de baut:
O paella traditionala spaniola se potriveste de minune cu un vin rosu sec. Incearca sa asortezi mancarea cu un Rioja Crianza sau Priorat. Aceste vinuri robuste si aromate vor completa perfect aromele bogate ale paella.
Ustensile necesare:
- O tigaie adanca
- O lingura de lemn
- Un cutit de bucatarie
- Oala sau ceaun pentru fierberea orezului si legumelor
- Farfurii si tacamuri pentru servire
- O cescuta pentru a prezenta sofranul si boiaua de ardei dulce