Ingrediente:
- 300g de orez
- 300g de carne de pui, de preferat pulpe
- 300g de fructe de mare (creveți, scoici, calamari)
- 1 ceapă mare
- 2 ardei grasi rosii
- 2 roșii mari
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță de boia iute
- 1 lingură de ulei de măsline
- Sare și piper după gust
Instructiuni:
1. Într-o tigaie mare, căliți ceapa și usturoiul în ulei de măsline. Adăugați carnea de pui și încălziți-o până devine rumenă.
2. Adăugați ardeii grași tăiați cubulețe și roșiile, apoi lăsați-le să se călească timp de câteva minute.
3. Adăugați boiaua de ardei iute și amestecați bine. Adăugați apoi orezul și acoperiți totul cu apă caldă.
4. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați paella să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când orezul este gata și lichidul este absorbit.
Recomandare Prezentare:
Serviți paella caldă, garnisită cu felii de lămâie și busuioc proaspăt. Poate fi servită ca atare sau alături de o salată proaspătă.
Recomandare de vin de băut:
Paella se potrivește foarte bine cu un vin sec alb, cum ar fi un Verdejo din Spania.
Ustensile necesare:
Pentru pregătirea paella, veți avea nevoie de o tigaie mare cu capac, un cuțit ascuțit, o planșetă de tăiat și o lingură de lemn.