Paella – O bijuterie culinară spaniolă

Ingrediente:

– 200g orez Arborio

– 300g mix de carne de pui și fructe de mare (creveți, midii, scoici)

– 1 ceapă medie, tocată mărunt

– 2 căței de usturoi, zdrobiți

Instructiuni:

1. Într-o tigaie adâncă, încinge uleiul de măsline și călește ceapa și usturoiul până devin ușor aurii. Adaugă carnea de pui și prăjește-o până se rumenește uniform.

2. Adaugă mixul de fructe de mare și lasă-l să se gătească timp de 3-4 minute, până se deschid scoicile.

3. Adaugă orezul Arborio în tigaie, amestecând constant timp de aproximativ un minut.

4. Toarnă treptat supa de legume fierbinte în tigaie, amestecând din când în când, până când orezul este complet fiert și lichidul a fost absorbit (aproximativ 20 de minute).

Prezentare:

Paella poate fi presărată cu pătrunjel proaspăt tocat și decorată cu felii de lămâie. Poate fi servită direct din tigaie sau portionată în farfurii individuale.

Recomandare de vin:

O paella bogată și condimentată se potrivește de minune cu un vin alb sec, precum Sauvignon Blanc sau Albariño.

Ustensile necesare:

– Tigaie paella

– Lingură de lemn sau spatulă pentru amestecat