Paella – O bucata de Spania in farfuria ta

Ingrediente

Pentru 4 persoane:

  • 300g de orez bomba
  • 400g de piept de pui
  • 200g de creveti
  • 100g de midii
  • 1 rosie mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1/2 lingurita de sofran
  • 1 lamaie
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Pregateste toate ingredientele: tai ceapa si ardeiul in cuburi mici, toci usturoiul, tai pieptul de pui in bucati, speli crevetii si rosiile, cureti midii.
  2. Se pune paella pe foc iute cu putin ulei de masline. Adauga ceapa, ardeiul si usturoiul si se lasa la calit pana devin aurii.
  3. Dupa ce ingredientele sunt aurii, adauga pieptul de pui si amesteca bine pana se rumeneste usor pe toate partile.
  4. Adauga rosiile si boiaua de ardei dulce si amesteca totul pentru a imbiba aromele.
  5. Adauga orezul bomba si sofranul, si amesteca bine totul pana orezul este acoperit de sosul de pe fundul paellerei.
  6. Toarna apoi supa de pui fierbinte peste paella, astfel incat sa acopere complet ingredientele. Adauga sare si piper dupa gust.
  7. Scade focul la minim si lasa paella sa fiarba incet timp de aproximativ 20 de minute, adaugand supa de pui in trepte daca este necesar, pana cand orezul este gatit si lichidul scade semnificativ.
  8. Aproape de final, adauga crevetii si midiile si acopera paella cu un capac sau folie de aluminiu. Las-o sa fiarba inca 5-10 minute sau pana cand fructele de mare sunt patrunse au fost deschise complet.
  9. Scoate paella de pe foc si las-o sa se odihneasca timp de cateva minute. Astfel, se imbina aromele si se formeaza crusta de orez la baza.

Recomandare Prezentare

Poate fi imbracata cu felii subtiri de lamaie si patrunjel proaspat tocat deasupra.

Recomandare de vin

Due to its rich flavors and seafood ingredients, paella pairs well with a crisp and light white wine. A Spanish Albarino or a French Muscadet would be perfect choices to complement the dish.

Ustensile necesare

Pentru a prepara paella ai nevoie de o paellera (tigaie speciala pentru paella), un cutit, o spatula si o lingura mare.