Paella – O bucurie spaniola in farfurie

Ingrediente:

  • 300g orez
  • 500g pui
  • 200g creveti
  • 200g midii
  • 100g chorizo
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 rosie
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • frunze de patrunjel
  • lamaie

Instructiuni:

  1. Curatati si taiati carnea de pui in bucati potrivite. Cerneleaza orezul si aseaza-l intr-o cratita.
  2. Prepara un sos din ceapa, usturoi, ardei gras si rosie taiate marunt. Pune toate ingredientele intr-un blender impreuna cu ulei de masline, sare si piper si mixeaza pana devine un sos omogen.
  3. Pune sosul pe foc si adauga carnea de pui, creveti, midii, chorizo, ulei de masline si condimenteaza dupa gust.
  4. Cand carnea este gata, adauga orezul cernealat si amesteca bine. Lasa la fiert 5-10 minute pana cand orezul este facut.
  5. Scoate de pe foc si lasa paella sa se odihneasca cateva minute inainte de a o servi. Decoreaza cu frunze de patrunjel si lamaie.

Recomandare Prezentare:

Serveste paella intr-un vas mare cu fundul lat, pentru a permite orezului sa se rumeneasca uniform. Poti aseza cateva creveti sau midii deasupra pentru un aspect mai apetisant.

Recomandare Vin:

O paella traditionala merge de minune cu un vin rosu sec, precum rioja sau tempranillo. Aceste tipuri de vin accentueaza aromele puternice ale mirodeniilor folosite in prepararea paella.

Ustensile necesare:

  • O cratita mare
  • Blender
  • Cutit
  • Ciocan pentru desfacut midii