Ingredientele pentru Paella:
- 400g orez
- 200g pui (piept și pulpe)
- 200g creveți
- 200g calamar
- 200g midii
- 200g cărnăciori
- 1 ceapă mică
- 2 ardei grași roșii
- 4 căței de usturoi
- 1 roșie
- 1 lămâie
- șofran
- piper
- sare
- ulei de măsline
Instructiuni:
- Tăiați carnea și legumele în bucăți potrivite.
- Pregătiți o tavă mare, turnați ulei de măsline și încingeți-l.
- Adăugați pieptul și pulpele de pui și cărnăciorii în tigaie și gătiți pe toate părțile.
- Într-o cratiță separată fierbeți călamarul timp de 2 minute și lăsați-l să se scurgă.
- Adăugați creveții în tigaie și gătiți timp de aproximativ 5 minute.
- Adăugați ceapa tăiată, ardeii grași și usturoiul tocat și gătiți până devin moi.
- Adăugați roșiile și orezul, și amestecați bine.
- Turnați apa sau supa de pui și adăugați șofranul, piperul și sarea.
- Reduceți focul la minim, acoperiți tigaia cu un capac și lăsați paella să fierbe timp de aproximativ 20-25 de minute.
- Într-un afumător puteți fuma orezul și astfel obțineți o arome delicioase.
Recomandare Prezentare:
Serviți paella împreună cu felii de lămâie pe deasupra și presărat cu pătrunjel proaspăt tocat.
Recomandare de vin:
Pentru a însoți această delicioasă specialitate spaniolă, vă sugerăm să savurați un Chardonnay sau un Rioja roșu.
Ustensile necesare:
- Tigaie mare
- Cratiță
- Cutit de bucătărie
- Tocător
- Presă de cărnăciori
- Farfurie de prezentare
- Linguriță pentru a servi