Paella – O delicioasă specialitate spaniolă

Ingredientele pentru Paella:

  • 400g orez
  • 200g pui (piept și pulpe)
  • 200g creveți
  • 200g calamar
  • 200g midii
  • 200g cărnăciori
  • 1 ceapă mică
  • 2 ardei grași roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 1 lămâie
  • șofran
  • piper
  • sare
  • ulei de măsline

Instructiuni:

  1. Tăiați carnea și legumele în bucăți potrivite.
  2. Pregătiți o tavă mare, turnați ulei de măsline și încingeți-l.
  3. Adăugați pieptul și pulpele de pui și cărnăciorii în tigaie și gătiți pe toate părțile.
  4. Într-o cratiță separată fierbeți călamarul timp de 2 minute și lăsați-l să se scurgă.
  5. Adăugați creveții în tigaie și gătiți timp de aproximativ 5 minute.
  6. Adăugați ceapa tăiată, ardeii grași și usturoiul tocat și gătiți până devin moi.
  7. Adăugați roșiile și orezul, și amestecați bine.
  8. Turnați apa sau supa de pui și adăugați șofranul, piperul și sarea.
  9. Reduceți focul la minim, acoperiți tigaia cu un capac și lăsați paella să fierbe timp de aproximativ 20-25 de minute.
  10. Într-un afumător puteți fuma orezul și astfel obțineți o arome delicioase.

Recomandare Prezentare:

Serviți paella împreună cu felii de lămâie pe deasupra și presărat cu pătrunjel proaspăt tocat.

Recomandare de vin:

Pentru a însoți această delicioasă specialitate spaniolă, vă sugerăm să savurați un Chardonnay sau un Rioja roșu.

Ustensile necesare:

  • Tigaie mare
  • Cratiță
  • Cutit de bucătărie
  • Tocător
  • Presă de cărnăciori
  • Farfurie de prezentare
  • Linguriță pentru a servi