Paella – o reteta traditionala spaniola

Paella este un preparat traditional spaniol care provine din regiunea Valencia. Acest fel de mancare este cunoscut la nivel mondial si este iubit de gurmanzi din toate colturile globului. Paella este un amestec savuros de orez, legume, carne (de obicei pui sau fructe de mare) si condimente, care reprezinta perfect bucataria mediteraneana.

Iata cum puteti pregati paella acasa:

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 150g mazare congelata
  • 200g fasole verde
  • 300g orez pentru paella
  • 400g piept de pui sau fructe de mare
  • Sos de rosii
  • 100ml ulei de masline
  • Apa sau supa de pui
  • Sare si piper
  • Stafrid verde si lamai pentru decor

Instructiuni:

  1. Taiati ceapa, usturoiul si ardeii fasii subtiri.
  2. Incalziti uleiul de masline intr-o cratita mare si adaugati legumele. Caliti-le pana devin moi, dar nu lasati sa se prajeasca.
  3. Adaugati orezul si amestecati bine pentru a-l acoperi cu ulei.
  4. Adaugati sosul de rosii si apa suficienta sa acopere complet orezul.
  5. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
  6. Puneti carnea sau fructele de mare si lasati sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute, pana cand orezul este gata.
  7. Serviti paella presarata cu frunze de statfrid verde proaspete si lamai.

Prezentare:

Paella este un preparat colorat si aspectuos care poate fi servit in centrul mesei, astfel incat toata lumea sa se bucure de aroma si frumusetea lui.

Recomandare de vin:

Paella se asorteaza excelent cu un vin alb uscat si racoritor, precum un Riesling sau un Sauvignon Blanc. Aromele vibrante ale acestor vinuri completeaza perfect gustul bogat al paellei.

Ustensile necesare:

  • Cratita mare pentru pregatirea paellei
  • Taietor de legume
  • Lingura de lemn pentru amestecat orezul
  • Tacamuri si farfurii adanci pentru servit