Ingrediente
- 300 g orez
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 2 rosii
- 2 ardei grasi
- 200 g mazare
- 300 g piept de pui
- 200 g creveti
- 200 g midii
- 200 g calamari
- 1/2 lingurita boia afumata
- Sare si piper dupa gust
- Praf de sofran
- Ulei de masline
Instructiuni
- Intr-o tigaie adanca, incinge putin ulei de masline si adauga ceapa tocata si usturoiul pisat. Caleste-le la foc mic pana devin translucide.
- Adauga pieptul de pui taiat cubulete si calireaza-l pana se rumeneste usor.
- Adauga rosiile tocate cuburi si ardeiul gras taiat fasii. Amesteca totul si lasa-le sa se caleasca impreuna timp de 5 minute.
- Adauga mazarea si sosul de rosii si lasa compozitia sa fiarba inca 10 minute.
- Curatati crevetii, midii si calamarii. Adaugati-le in tigaie si lasati-le sa fiarba timp de 5-7 minute.
- Adauga boiaua afumata, sofranul si orezul. Amestecati bine, adaugati suficienta apa ca sa acopere orezul si lasati-l sa fiarba la foc mic pana cand lichidul a scazut complet si orezul este gatit.
- Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Recomandare Prezentare
Pune paella intr-un vas adanc, niveland-o frumos. Decorati cu felii de lamaie si frunze de patrunjel proaspat. Servește-o calda si savureaz-o alaturi de cei dragi!
Recomandare Vin
In acompaniamentul unei paella, un vin alb sec reprezinta o alegere ideala. Iti recomandam un Riesling sec sau un Chardonnay, care se vor potrivi perfect cu gustul complex al preparatului.
Ustensile necesare:
- Tigaie adanca
- Lingura de lemn
- Cutit
- Ceapa
- Tocator