Paella – Reteta delicioasa cu influente spaniole

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 200 g mazare
  • 300 g piept de pui
  • 200 g creveti
  • 200 g midii
  • 200 g calamari
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • Sare si piper dupa gust
  • Praf de sofran
  • Ulei de masline

Instructiuni

  1. Intr-o tigaie adanca, incinge putin ulei de masline si adauga ceapa tocata si usturoiul pisat. Caleste-le la foc mic pana devin translucide.
  2. Adauga pieptul de pui taiat cubulete si calireaza-l pana se rumeneste usor.
  3. Adauga rosiile tocate cuburi si ardeiul gras taiat fasii. Amesteca totul si lasa-le sa se caleasca impreuna timp de 5 minute.
  4. Adauga mazarea si sosul de rosii si lasa compozitia sa fiarba inca 10 minute.
  5. Curatati crevetii, midii si calamarii. Adaugati-le in tigaie si lasati-le sa fiarba timp de 5-7 minute.
  6. Adauga boiaua afumata, sofranul si orezul. Amestecati bine, adaugati suficienta apa ca sa acopere orezul si lasati-l sa fiarba la foc mic pana cand lichidul a scazut complet si orezul este gatit.
  7. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Recomandare Prezentare

Pune paella intr-un vas adanc, niveland-o frumos. Decorati cu felii de lamaie si frunze de patrunjel proaspat. Servește-o calda si savureaz-o alaturi de cei dragi!

Recomandare Vin

In acompaniamentul unei paella, un vin alb sec reprezinta o alegere ideala. Iti recomandam un Riesling sec sau un Chardonnay, care se vor potrivi perfect cu gustul complex al preparatului.

Ustensile necesare:

  • Tigaie adanca
  • Lingura de lemn
  • Cutit
  • Ceapa
  • Tocator