Paella – reteta traditionala spaniola

Ingrediente

  • 500 g orez special pentru paella
  • 600 g carne de pui (pulpe, aripi, piept)
  • 300 g creveti
  • 200 g midii
  • 200 g chorizo
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Se curata crevetii si se scot capetele si cojile.
  2. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si se adauga carnea de pui taiata bucati si chorizo-ul taiat felii.
  3. Cand carnea este rumenita, se adauga legumele (ardeiul si ceapa), iar dupa cateva minute se adauga usturoiul.
  4. Peste tot se adauga orezul si se amesteca bine.
  5. Se toarna apa peste ingredientele din tigaie, astfel incat sa acopere orezul. Se adauga sare si piper dupa gust.
  6. Se lasa la fiert pe foc mic, fara sa se amestece (paella nu se amesteca pentru a lasa orezul sa se rumeneasca). Timpul de fiert este de aproximativ 15-20 de minute.

Prezentare

Paella se poate servi direct din tigaie, pentru a crea o atmosfera autentica. Se recomanda adaugarea unor felii de lamaie pentru a da un plus de aroma.

Recomandare de vin

Paella se asociaza de obicei cu un vin alb sec sau cu un vin rose fructat si usor. Un Rueda sau un Verdejo vor merge de minune.

Ustensile necesare

Pentru prepararea unei paella traditionale spaniole ai nevoie de o tigaie speciala numita paellera, care are forma plata si un maner lung.