Paella – Reteta traditionala spaniola

Ingrediente:

  • 300g orez paella
  • 500g pui
  • 200g creveti
  • 200g midii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 150ml ulei de masline
  • 1 lamaie
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Taiati carnea de pui in bucati mici si curatati crevetii si midele.
  2. Caliti ceapa si usturoiul in ulei de masline pana devin aurii, apoi adaugati rosiile tocate si ardeii taiati cubulete.
  3. Adaugati carnea de pui si continuati sa caliti pana se rumeneste.
  4. Turnati apa suficienta pentru a acoperi ingredientele si lasati sa fiarba timp de 10 minute.
  5. Adaugati orezul si amestecati bine.
  6. Acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba incet timp de aproximativ 30 de minute, pana cand orezul este gatit.
  7. Adaugati crevetii si midii si lasati-le sa fiarba timp de 5 minute.
  8. Presarati cu sare si piper dupa gust si presati lamaia deasupra.

Prezentare:

Serviti paella calda, in acelasi vas in care a fost gatita. Decorati cu felii de lamaie si patrunjel proaspat.

Vin recomandat:

Pentru a completa savoarea paella, se recomanda servirea acesteia alaturi de un vin alb uscat, precum Rueda sau Albariño.

Ustensile necesare:

Pentru prepararea unei delicioase paella, veti avea nevoie de urmatoarele ustensile: un ceaun de paella, cutit de bucatarie, tigai pentru rumenirea carnii si fierberea orezului, linguri de lemn pentru amestecare si o presa pentru lamai.