Ingrediente:
- 300g orez paella
- 500g pui
- 200g creveti
- 200g midii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 rosii
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 150ml ulei de masline
- 1 lamaie
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Taiati carnea de pui in bucati mici si curatati crevetii si midele.
- Caliti ceapa si usturoiul in ulei de masline pana devin aurii, apoi adaugati rosiile tocate si ardeii taiati cubulete.
- Adaugati carnea de pui si continuati sa caliti pana se rumeneste.
- Turnati apa suficienta pentru a acoperi ingredientele si lasati sa fiarba timp de 10 minute.
- Adaugati orezul si amestecati bine.
- Acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba incet timp de aproximativ 30 de minute, pana cand orezul este gatit.
- Adaugati crevetii si midii si lasati-le sa fiarba timp de 5 minute.
- Presarati cu sare si piper dupa gust si presati lamaia deasupra.
Prezentare:
Serviti paella calda, in acelasi vas in care a fost gatita. Decorati cu felii de lamaie si patrunjel proaspat.
Vin recomandat:
Pentru a completa savoarea paella, se recomanda servirea acesteia alaturi de un vin alb uscat, precum Rueda sau Albariño.
Ustensile necesare:
Pentru prepararea unei delicioase paella, veti avea nevoie de urmatoarele ustensile: un ceaun de paella, cutit de bucatarie, tigai pentru rumenirea carnii si fierberea orezului, linguri de lemn pentru amestecare si o presa pentru lamai.