Paella – Reteta traditionala spaniola

Ingrediente:

  • 200g orez pentru paella
  • 400g piept de pui
  • 200g creveti
  • 100g midii
  • 100g calamar
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline
  • sare de lamaie

Instructiuni:

  1. Pregatiti ingredientele. Curatati si taiati carnea, spalati si curatati fructele de mare, taiati legumele.
  2. Intr-o tigaie paella, incalziti uleiul de masline si adaugati carnea de pui. Gatiti pana cand carnea este aurie pe ambele parti si apoi scoateti-o din tigaie.
  3. In aceeasi tigaie, prajiti crevetii si calamarul timp de cateva minute, pana cand devin transparente. Apoi, scoateti-i din tigaie.
  4. In tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si lasati-le sa se caleasca pana cand devin moi si aurii.
  5. Adaugati orezul si amestecati-l cu ceapa si usturoiul. Gatiti timp de aproximativ 2 minute, apoi adaugati rosiile si ardeiul gras.
  6. Adaugati apa sau supa de pui suficienta pentru a acoperi orezul. Condimentati cu sare, piper si sare de lamaie dupa gust.
  7. Lasati paella sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute, pana cand orezul este gatit si lichidul este absorbit.
  8. Asezati carnea de pui, crevetii, calamarul si midii pe deasupra orezului si lasati-le sa se incalzeasca pentru cateva minute.
  9. Serviti paella calda cu o felie de lamaie pe deasupra.

Recomandare Prezentare:

Serviti paella in aceeasi tigaie in care a fost gatita, astfel incat oaspetii sa se poata bucura de aspectul traditional al preparatului.

Recomandare de vin de baut:

Paella merge foarte bine cu un vin alb uscat, precum Riesling, Sauvignon Blanc sau Verdejo.

Ustensile necesare:

  • O tigaie paella mare
  • Un cutit
  • O tava pentru taiat legumele
  • O lingura de lemn pentru amestecat