Ingrediente:
- 200g orez pentru paella
- 400g piept de pui
- 200g creveti
- 100g midii
- 100g calamar
- 1 ceapa
- 2 rosii
- 2 ardei grasi
- 2 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust
- ulei de masline
- sare de lamaie
Instructiuni:
- Pregatiti ingredientele. Curatati si taiati carnea, spalati si curatati fructele de mare, taiati legumele.
- Intr-o tigaie paella, incalziti uleiul de masline si adaugati carnea de pui. Gatiti pana cand carnea este aurie pe ambele parti si apoi scoateti-o din tigaie.
- In aceeasi tigaie, prajiti crevetii si calamarul timp de cateva minute, pana cand devin transparente. Apoi, scoateti-i din tigaie.
- In tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si lasati-le sa se caleasca pana cand devin moi si aurii.
- Adaugati orezul si amestecati-l cu ceapa si usturoiul. Gatiti timp de aproximativ 2 minute, apoi adaugati rosiile si ardeiul gras.
- Adaugati apa sau supa de pui suficienta pentru a acoperi orezul. Condimentati cu sare, piper si sare de lamaie dupa gust.
- Lasati paella sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute, pana cand orezul este gatit si lichidul este absorbit.
- Asezati carnea de pui, crevetii, calamarul si midii pe deasupra orezului si lasati-le sa se incalzeasca pentru cateva minute.
- Serviti paella calda cu o felie de lamaie pe deasupra.
Recomandare Prezentare:
Serviti paella in aceeasi tigaie in care a fost gatita, astfel incat oaspetii sa se poata bucura de aspectul traditional al preparatului.
Recomandare de vin de baut:
Paella merge foarte bine cu un vin alb uscat, precum Riesling, Sauvignon Blanc sau Verdejo.
Ustensile necesare:
- O tigaie paella mare
- Un cutit
- O tava pentru taiat legumele
- O lingura de lemn pentru amestecat