Paella – Reteta traditionala spaniola

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 400 g pui
  • 200 g creveți
  • 150 g midii
  • 100 g chorizo
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei roșu
  • 1 ardei verde iute
  • 1/2 linguriță soia
  • 1/2 linguriță paprika
  • sare și piper după gust

Instructiuni

1. Se taie carnea în bucăți mici și se rumenește într-o cratiță cu ulei.

2. Se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt, ardeiul roșu tăiat fideluta și ardeiul iute tăiat rondele.

3. Se așează fructele de mare în cratiță și se condimentează cu soia, paprika, sare și piper.

4. Se adaugă orezul și se toarnă apă cât să-l acopere, apoi se lasă la fiert pentru aproximativ 20 de minute pe foc potrivit.

Recomandare Prezentare

Paella poate fi prezentată într-un vas mare, acoperită cu felii de lămâie și decorată cu frunze de coriandru.

Recomandare Vin

O recomandare excelentă pentru a acompania paella este un vin alb sec, precum un Verdejo sau Sauvignon Blanc.

Ustensile necesare

  • O cratiță mare
  • O spatulă de lemn
  • Oale și tăvițe pentru gătit
  • Tăietor de legume