Paella – Reteta traditionala spaniola de fructe de mare

Ingrediente:

  • 300 g orez
  • 500 g mix de fructe de mare (creveti, calamari, scoici)
  • 1 ceapa mica
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingurita de boia de ardei
  • Sare si piper dupa gust
  • Apa
  • Ulei de masline

Instructiuni:

  1. Taiati ceapa, rosiile si ardeiul gras cubulete mici.
  2. Fierbeti orezul timp de 15 minute intr-o oala cu apa sarata.
  3. Pregatiti fructele de mare: curatati crevetii, taiati calamarii in bucati si spalati scoicile.
  4. Intr-o tigaie, incingeti uleiul de masline si adaugati ceapa si usturoiul tocat.
  5. Adaugati mixul de fructe de mare in tigaie si gatiti-l timp de 5 minute pana devine auriu.
  6. Adaugati boiaua de ardei, rosiile si ardeiul gras in tigaie si amestecati bine.
  7. Adaugati orezul fiert in tigaie si amestecati incet pana se combina toate ingredientele.
  8. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
  9. Lasati paella sa fiarba timp de 10 minute la foc mic, acoperita cu un capac.

Recomandare Prezentare:

Paella arata cel mai bine servita intr-o tigaie mare si adanca, similara cu cea in care a fost gatita. Decorati cu frunze de patrunjel proaspat si felii de lamaie pentru o prezentare spectaculoasa.

Recomandare de vin:

Pentru a savura in adevaratul stil spaniol, recomandam sa serviti paella alaturi de un vin rosu sec, precum Rioja sau Tempranillo.

Ustensile necesare:

  • Tigaie mare si adanca
  • Oala pentru fierberea orezului
  • Cutit de bucatarie
  • Tocator
  • Lingura de lemn