Ingrediente:
- 300 g orez
- 500 g mix de fructe de mare (creveti, calamari, scoici)
- 1 ceapa mica
- 2 rosii mari
- 1 ardei gras rosu
- 4 catei de usturoi
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lingurita de boia de ardei
- Sare si piper dupa gust
- Apa
- Ulei de masline
Instructiuni:
- Taiati ceapa, rosiile si ardeiul gras cubulete mici.
- Fierbeti orezul timp de 15 minute intr-o oala cu apa sarata.
- Pregatiti fructele de mare: curatati crevetii, taiati calamarii in bucati si spalati scoicile.
- Intr-o tigaie, incingeti uleiul de masline si adaugati ceapa si usturoiul tocat.
- Adaugati mixul de fructe de mare in tigaie si gatiti-l timp de 5 minute pana devine auriu.
- Adaugati boiaua de ardei, rosiile si ardeiul gras in tigaie si amestecati bine.
- Adaugati orezul fiert in tigaie si amestecati incet pana se combina toate ingredientele.
- Condimentati cu sare si piper dupa gust.
- Lasati paella sa fiarba timp de 10 minute la foc mic, acoperita cu un capac.
Recomandare Prezentare:
Paella arata cel mai bine servita intr-o tigaie mare si adanca, similara cu cea in care a fost gatita. Decorati cu frunze de patrunjel proaspat si felii de lamaie pentru o prezentare spectaculoasa.
Recomandare de vin:
Pentru a savura in adevaratul stil spaniol, recomandam sa serviti paella alaturi de un vin rosu sec, precum Rioja sau Tempranillo.
Ustensile necesare:
- Tigaie mare si adanca
- Oala pentru fierberea orezului
- Cutit de bucatarie
- Tocator
- Lingura de lemn