Paella – Reteta traditionala spaniola

Ingrediente:

  • 300g orez bomba
  • 500g pui
  • 250g creveti
  • 200g scoici
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 2 rosii
  • 100g mazare
  • 100g fasole verde
  • 2 catei de usturoi
  • Safran
  • Ulei de masline
  • Piper
  • Sare

Instructiuni:

  1. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie adanca si rumeniti carnea de pui
  2. Apoi, adaugati ceapa si ardeiul rosu taiate marunt si lasati-le sa se caleasca
  3. Adaugati rosiile tocate, usturoiul si condimentele (safran, piper si sare)
  4. Lasati totul sa fiarba timp de 5 minute, apoi puneti orezul
  5. Turnati treptat supa de pui sau de legume pana cand orezul este gatit
  6. Adaugati crevetii, scoicile, mazarea si fasolea verde si mai lasati totul la foc mic aproximativ 10 minute
  7. Amestecati periodic pentru a evita lipirea la fundul tigaii
  8. Cand totul este gata, lasati paella sa se odihneasca timp de 5 minute, apoi serviti-o calda

Recomandare Prezentare:

Serviti paella direct din tigaie pentru un aspect autentic. Decorati cu felii de lamaie si patrunjel proaspat.

Recomandare de vin:

Pentru a accentua aromele puternice ale paella, serviti-o cu un vin alb sec, cum ar fi un Verdejo sau un Albariño din Spania.

Ustensile necesare:

Trebuie sa aveti o tigaie adanca sau un cazan special pentru paella. De asemenea, va fi util sa aveti un cutit ascutit pentru a toca legumele si ustensile pentru a amesteca mancarea in timp ce gatiti.