Ingrediente:
- 300g orez bomba
- 500g pui
- 250g creveti
- 200g scoici
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei rosu
- 2 rosii
- 100g mazare
- 100g fasole verde
- 2 catei de usturoi
- Safran
- Ulei de masline
- Piper
- Sare
Instructiuni:
- Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie adanca si rumeniti carnea de pui
- Apoi, adaugati ceapa si ardeiul rosu taiate marunt si lasati-le sa se caleasca
- Adaugati rosiile tocate, usturoiul si condimentele (safran, piper si sare)
- Lasati totul sa fiarba timp de 5 minute, apoi puneti orezul
- Turnati treptat supa de pui sau de legume pana cand orezul este gatit
- Adaugati crevetii, scoicile, mazarea si fasolea verde si mai lasati totul la foc mic aproximativ 10 minute
- Amestecati periodic pentru a evita lipirea la fundul tigaii
- Cand totul este gata, lasati paella sa se odihneasca timp de 5 minute, apoi serviti-o calda
Recomandare Prezentare:
Serviti paella direct din tigaie pentru un aspect autentic. Decorati cu felii de lamaie si patrunjel proaspat.
Recomandare de vin:
Pentru a accentua aromele puternice ale paella, serviti-o cu un vin alb sec, cum ar fi un Verdejo sau un Albariño din Spania.
Ustensile necesare:
Trebuie sa aveti o tigaie adanca sau un cazan special pentru paella. De asemenea, va fi util sa aveti un cutit ascutit pentru a toca legumele si ustensile pentru a amesteca mancarea in timp ce gatiti.