Paella – Savoarea Spaniei

Ingrediente

  • 300g orez cu bob rotund
  • 200g piept de pui
  • 200g creveti
  • 200g midii
  • 150g carne de porc
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sofran
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Curatam si taiem carnea de pui si porc in bucati mici. Punem uleiul de masline intr-o tigaie si prajim carnea pana devine aurie.
  2. Adaugam ceapa tocata marunt si ardeii taiati fasii. Calim timp de 3-4 minute.
  3. Adaugam orezul si amestecam bine. Turnam suficienta apa incat sa acopere orezul si adaugam sofranul. Fierbem timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.
  4. Adaugam crevetii si midii si condimentam cu sare si piper dupa gust.
  5. Reducem focul la minim, acoperim tigaia cu un capac si lasam paella sa fiarba inca 10-15 minute sau pana cand orezul este gatit si lichidul a scazut.
  6. Lasam paella sa se odihneasca timp de 5 minute inainte de a o servi.

Prezentare

Paella se serveste cu felii de lamaie proaspata si este excelenta acompaniata de un vin alb sec.

Recomandare Vin

Pentru a complimenta savoarea paella, recomandam sa fie insotita de un vin alb sec, cum ar fi Verdejo din regiunea Rueda din Spania.

Ustensile Necesare

  • Tigaie de paella sau tigaie mare cu fund plat
  • Oala sau cratita pentru fiert orezul
  • Cutit si tocator pentru taiat legumele
  • Farfurii si tacamuri pentru servire
  • Lingura sau spatula pentru amestecat