Ingrediente
- 300g orez cu bob rotund
- 200g piept de pui
- 200g creveti
- 200g midii
- 150g carne de porc
- 1 ceapa
- 2 ardei grasi
- 4 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita sofran
- Sare si piper dupa gust
Instructiuni
- Curatam si taiem carnea de pui si porc in bucati mici. Punem uleiul de masline intr-o tigaie si prajim carnea pana devine aurie.
- Adaugam ceapa tocata marunt si ardeii taiati fasii. Calim timp de 3-4 minute.
- Adaugam orezul si amestecam bine. Turnam suficienta apa incat sa acopere orezul si adaugam sofranul. Fierbem timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.
- Adaugam crevetii si midii si condimentam cu sare si piper dupa gust.
- Reducem focul la minim, acoperim tigaia cu un capac si lasam paella sa fiarba inca 10-15 minute sau pana cand orezul este gatit si lichidul a scazut.
- Lasam paella sa se odihneasca timp de 5 minute inainte de a o servi.
Prezentare
Paella se serveste cu felii de lamaie proaspata si este excelenta acompaniata de un vin alb sec.
Recomandare Vin
Pentru a complimenta savoarea paella, recomandam sa fie insotita de un vin alb sec, cum ar fi Verdejo din regiunea Rueda din Spania.
Ustensile Necesare
- Tigaie de paella sau tigaie mare cu fund plat
- Oala sau cratita pentru fiert orezul
- Cutit si tocator pentru taiat legumele
- Farfurii si tacamuri pentru servire
- Lingura sau spatula pentru amestecat