Ingrediente
- 300g orez arborio
- 400g creveti
- 200g carne de pui
- 200g carne de porc
- 100g calamar
- 1 ceapa mare
- 2 ardei grasi
- 4 catei de usturoi
- 2 rosii
- 150g mazare
- 100g fasole verde
- 1 lamaie
- Sare si piper
- Ulei de masline
- Safran
- Paprika
Instructiuni
- Se taie carnea de pui si porc in bucati mici si se condimenteaza cu sare, piper si paprika.
- Se curata si se toaca ceapa, ardeii si usturoiul. Se taie rosiile cubulete.
- Se incinge uleiul de masline intr-un wok mare si se adauga carnea. Se prajeste pana se rumeneste pe toate partile.
- Se adauga ceapa, ardeii si usturoiul si se calesc pentru cateva minute.
- Se adauga orezul si se amesteca bine ca sa se impregneze cu uleiul si aromele.
- Se adauga rosiile, mazarea si fasolea verde. Se toarna apa incat sa acopere toate ingredientele.
- Se adauga sare, piper, paprika si safran dupa gust.
- Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, timp de aproximativ 20 de minute, sau pana cand orezul este gatit si lichidul a scazut.
- Se adauga crevetii curatati si calamarul taiat felii. Se mai lasa la fiert inca 5-10 minute.
Recomandare de prezentare
Paella spaniola autentica se serveste foarte fierbinte, direct din wok, presarata cu frunze proaspete de patrunjel.
Recomandare de vin
O paella delicioasa se potriveste excelent cu un vin alb sec, precum un Sauvignon Blanc sau un Riesling.
Ustensile necesare
- Wok
- Cutit
- Tigaie
- Lingura de lemn
- Ceasca de masurat