Paella spaniola autentica

Ingrediente

  • 300g orez arborio
  • 400g creveti
  • 200g carne de pui
  • 200g carne de porc
  • 100g calamar
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei grasi
  • 4 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 150g mazare
  • 100g fasole verde
  • 1 lamaie
  • Sare si piper
  • Ulei de masline
  • Safran
  • Paprika

Instructiuni

  1. Se taie carnea de pui si porc in bucati mici si se condimenteaza cu sare, piper si paprika.
  2. Se curata si se toaca ceapa, ardeii si usturoiul. Se taie rosiile cubulete.
  3. Se incinge uleiul de masline intr-un wok mare si se adauga carnea. Se prajeste pana se rumeneste pe toate partile.
  4. Se adauga ceapa, ardeii si usturoiul si se calesc pentru cateva minute.
  5. Se adauga orezul si se amesteca bine ca sa se impregneze cu uleiul si aromele.
  6. Se adauga rosiile, mazarea si fasolea verde. Se toarna apa incat sa acopere toate ingredientele.
  7. Se adauga sare, piper, paprika si safran dupa gust.
  8. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, timp de aproximativ 20 de minute, sau pana cand orezul este gatit si lichidul a scazut.
  9. Se adauga crevetii curatati si calamarul taiat felii. Se mai lasa la fiert inca 5-10 minute.

Recomandare de prezentare

Paella spaniola autentica se serveste foarte fierbinte, direct din wok, presarata cu frunze proaspete de patrunjel.

Recomandare de vin

O paella delicioasa se potriveste excelent cu un vin alb sec, precum un Sauvignon Blanc sau un Riesling.

Ustensile necesare

  • Wok
  • Cutit
  • Tigaie
  • Lingura de lemn
  • Ceasca de masurat