Paella traditionala spaniola

Ingrediente:

  • 300g orez cu bob lung
  • 500g aripioare de pui
  • 200g creveti decojiti
  • 200g muschi de porc taiat cubulete
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii mari
  • 100g mazare
  • 2 ardei grasi (unul rosu si unul galben)
  • 4 catei de usturoi
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia dulce
  • Frunze proaspete de patrunjel pentru decor

Instructiuni:

  1. Tocati ceapa, usturoiul, ardeii si rosiile.
  2. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si caliti ceapa, usturoiul rosiile timp de 5 minute.
  3. Adaugati carnea si gatiti pana cand aceasta devine aurie.
  4. Adaugati boiaua dulce si amestecati bine.
  5. Adaugati orezul, mazarea si condimentati cu sare si piper.
  6. Turnati apa suficienta pentru a acoperi toate ingredientele si lasati sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute pana orezul este fiert.
  7. Adaugati crevetii si lasati sa fiarba inca 5 minute.
  8. Lasati paella sa stea timp de 5 minute si decorati cu frunzele proaspete de patrunjel.

Recomandare Prezentare:

Paella se serveste calda in tigaie mare din care a fost preparata, pentru a simboliza ospitalitatea spaniola. Se poate adauga putina lamaie pentru a aduce un gust acrisor. De asemenea, se pot adauga diverse legume sau fructe de mare dupa preferinte.

Recomandare Vin:

O paella traditionala spaniola poate fi acompaniata de un vin rosu uscat si taninos, cum ar fi Rioja sau Tempranillo.

Ustensile Necesare:

  • O tigaie mare speciala pentru paella
  • O lingura de lemn pentru amestecat
  • O plita sau o aragaz