Ingrediente:
- 300g orez cu bob lung
- 500g aripioare de pui
- 200g creveti decojiti
- 200g muschi de porc taiat cubulete
- 1 ceapa mare
- 2 rosii mari
- 100g mazare
- 2 ardei grasi (unul rosu si unul galben)
- 4 catei de usturoi
- Sare si piper dupa gust
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita boia dulce
- Frunze proaspete de patrunjel pentru decor
Instructiuni:
- Tocati ceapa, usturoiul, ardeii si rosiile.
- Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si caliti ceapa, usturoiul rosiile timp de 5 minute.
- Adaugati carnea si gatiti pana cand aceasta devine aurie.
- Adaugati boiaua dulce si amestecati bine.
- Adaugati orezul, mazarea si condimentati cu sare si piper.
- Turnati apa suficienta pentru a acoperi toate ingredientele si lasati sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute pana orezul este fiert.
- Adaugati crevetii si lasati sa fiarba inca 5 minute.
- Lasati paella sa stea timp de 5 minute si decorati cu frunzele proaspete de patrunjel.
Recomandare Prezentare:
Paella se serveste calda in tigaie mare din care a fost preparata, pentru a simboliza ospitalitatea spaniola. Se poate adauga putina lamaie pentru a aduce un gust acrisor. De asemenea, se pot adauga diverse legume sau fructe de mare dupa preferinte.
Recomandare Vin:
O paella traditionala spaniola poate fi acompaniata de un vin rosu uscat si taninos, cum ar fi Rioja sau Tempranillo.
Ustensile Necesare:
- O tigaie mare speciala pentru paella
- O lingura de lemn pentru amestecat
- O plita sau o aragaz